Hlavní obsah

Vznikne pokračování akční sci-fi Avengers

Právo, Jaroslav Špulák

Režiséru amerického akčního snímku Avengers (2012) Jossovi Whedonovi bylo svěřeno natočení dalšího dílu. Potvrdila to společnost Disney, která o přípravách pokračování úspěšného filmu informovala už v květnu.

Foto: Falcon

Komiksoví hrdinové jsou v kurzu.

Článek

Vzhledem k tomu, že první film zaznamenal komerčně nejúspěšnější start v dějinách kinematografie, nejsou plány na pokračování ani výběr režiséra překvapením. Dodnes si snímek na své konto připsal přes 1,46 miliard dolarů a celkově je třetím finančně nejúspěšnějším v historii. Joss Whedon se rovněž postará o blíže nespecifikovaný seriál se stejnými hrdiny, který si u něho objednala televize ABC.

Ve filmu Avengers se střetli hrdinové z dílny amerického komiksového vydavatelství Marvel, konkrétně Iron Man (Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo), Thor (Chris Hemsworth), Kapitán Amerika (Chris Evans), Hawkeye (Jeremy Renner) a Černá vdova (Scarlett Johanssonová). Do týmu na záchranu světa je sezval ředitel špionážní agentury S.H.I.E.L.D. Nick Fury, jehož ztvárnil Samuel L. Jackson.

Příznivce Marvelu v roce 2013 čeká pokračování Thora (2011) s názvem Thor: The Dark World, třetí příběh Iron Mana a The Wolverine v hlavní roli s Hughem Jackmanem. V roce 2014 by do kin měly přijít filmy Captain America: The Winter Soldier, The Amazing Spider-Man 2, X-Men: Days of Future Past a Guardians of the Galaxy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám