Hlavní obsah

Dusilová či Tobias vystoupí na plovoucím pódiu na Vltavě

Novinky, Stanislav Dvořák

Třetí ročník Snu letní noci proběhne 8. září v Praze poblíž Karlova mostu. Na plovoucím pódiu se vystřídají tři mimořádně nadané dámy - Lenka Dusilová, šansoniérka Szidi Tobias a soul-jazzová Kayah z Polska. Vstupné se nevybírá.

Článek

"Skladby těchto tří zpěvaček přearanžoval jeden z nejlepších balkánských skladatelů Dejan Pejović a doprovodí je se svým orchestrem Black and White World ze Srbska," sdělili pořadatelé koncertu.

Lenka Dusilová patří k nejuznávanějším českým zpěvačkám za posledních 20 let, její nadžánrová svobodomyslná tvorba dokáže skoro vždy překvapit. Má za sebou vystupování s rockovou kapelou Sluníčko, s Davidem Kollerem, s Čechomorem a spoustu sólových alb jako Lenka Dusilová, UnEarthEd, Spatřit světlo světa, Mezi světy. V poslední době vystupovala s projektem Baromantika.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lenka Dusilová

Polská zpěvačka Kayah se pohybuje mezi popem, soulem a jazzem. I když u nás není moc známá, v Polsku dosáhla mimořádného kritického uznání a prodala přes milión hudebních nosičů.

Slovenská šansoniérka Szidi Tobias patří rovněž k velmi uznávaným umělkyním. Její introvertní písně plné melancholie jsou oblíbené i v Česku a někteří ji považují za nástupkyni Evy Olmerové. Szidi Tobias má také herecké ambice, je členkou souboru bratislavského Divadla Astorka Korzo ‘90 a je nositelkou řady hereckých cen.

Na závěr minifestivalu je připraven ohňostroj na řece před panoramatem Pražského hradu. Na 1. ročníku Snu letní noci vystoupil třeba Goran Bregović, na druhém světoznámý režisér a muzikant Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra.

Reklama

Výběr článků

Načítám