Hlavní obsah

Oscaři mají nového prezidenta Hawka Kocha

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká Akademie filmových umění a věd má od úterý svého nového prezidenta. Stal se jím producent Hawk Koch.

Foto: Profimedia.cz

Hawk Koch

Článek

Stanul v čele organizace, která každoročně udílí nejprestižnější filmová ocenění Oscar.

Správní rada Akademie rozhodla, že po třech letech nahradí Toma Sheraka a v této neplacené funkci setrvá rok.

Koch byl loni prvním viceprezidentem Akademie a má za sebou devět let v její producentské sekci. První viceprezidentkou se místo něj stala Cheryl Boone Isaacsová.

Haward Winchel Koch Jr. se narodil v roce 1945 v Los Angeles. Je filmovým producentem, ale za sebou má i manažerskou činnost pro skupiny The Supremes a The Dave Clark Five.

Podílel se i na filmu Zdrojový kód

Producentsky se podílel na filmech Někdo se dívá (1993), Prvotní strach (1996), Rabín, kněz a krásná blondýna (2000), Frekvence (2000), Protiúder (2002), Rukojmí (2005), Krev jako čokoláda (2007) nebo Zdrojový kód (2011).

Momentálně pracuje na filmu Very Good Girls, v němž budou hrát Dakota Fanningová, Elizabeth Olsenová, Demi Mooreová nebo Peter Sarsgaard. Jedním z jeho prvních úkolů v pozici šéfa Akademie bude vybrat producenta následujícího slavnostního udílení Oscarů.

Nominace na příští ročník budou vyhlášeny 15. ledna 2013, vyhlášení proběhne 24. února příštího roku.

Reklama

Související články

Diváků v českých kinech letos přibylo o 16%

Čeští diváci se opět vrací do kin. Oproti loňsku návštěvnost v prvním pololetí vzrostla meziročně o 16 procent, přestože vstupné se nepatrně zvýšilo. Vyplývá...

Výběr článků

Načítám