Hlavní obsah

Nový Bondův protivník? Javier Bardem s divnými vlasy

Novinky, Stanislav Dvořák

Na internetu je další trailer k bondovce Skyfall, která na podzim zamíří do našich kin. Ukazuje nového Bondova protivníka v podání Javiera Bardema, který předvádí další ze svých úchylných účesů.

Upoutávka na film James Bond 007 Skyfall

 
Článek

Bardem si už po filmu Tahle země není pro starý od bratrů Coenových postěžoval, jaký stupidní účes musel nosit kvůli roli psychopatického zabijáka. Tentokrát dopadl snad ještě hůř, v bondovce totiž snědý španělský herec vypadá jako albín.

Bardemova postava se jmenuje Silva a v traileru vyhrožuje Bondovi. Dále se objevuje mladý Ben Whishaw jako nástupce starého "Q" a také nemůže chybět Judi Denchová jako "M", šéfka agenta 007. K tomu se samozřejmě přidává spousta výbuchů, přestřelek a honiček.

Fiktivní smrt agenta

Zdá se, že část zápletky pochází z knihy Iana Fleminga Žiješ jen dvakrát. V úvodu totiž vidíme šéfku "M", jak sepisuje Bondovo úmrtní oznámení (agent zdánlivě zemřel během mise v Japonsku).

Skyfall si už udělal obrovskou reklamu během zahajovacího večera na londýnských olympijských hrách, takže o návštěvnost nemusí mít představitel Bonda Daniel Craig a jeho kolegové vůbec strach. Podle producenta Michaela G. Wilsona bude mít kouzelnou atmosféru šedesátých let. Režisér Sam Mendes i Daniel Craig prý chtěli, aby to působilo více jako filmy se Seanem Connerym.

"Je kolem toho taková kouzelná goldfingerovská aura, nemůžu se dočkat, až to lidi uvidí, protože věřím, že natáčíme velmi zvláštní bondovku," řekl loni Wilson v rozhovoru pro časopis People.

Premiéra je ve Velké Británii stejně jako v Česku plánována na 26. října. Jedná se o 23. filmové pokračování příběhů nesmrtelného britského agenta a na premiéru Skyfallu a  oslavu výročí 50 let s bondovkami by mohli přijít kromě Craiga všichni ostatní slavní agenti - Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton a Pierce Brosnan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám