Hlavní obsah

Thin Lizzy připomenou Praze zlaté časy rocku

Novinky, Stanislav Dvořák

Na zlaté časy rocku se bude vzpomínat 18. listopadu v pražské Lucerně. Přijede irská skupina Thin Lizzy a slibuje, že odehraje všechny důležité hity své kariéry, jež trvá i s pauzami přes čtyři desítky let.

Foto: Live Nation

Thin Lizzy

Článek

Thin Lizzy představují na dnešní scéně jednu z posledních skupin, která udržuje tradici classic rocku bez dalších přívlastků. Nesnaží se být ani příliš „art“, ani příliš „hard“, a neklesají do konzumního popu. Produkují všeobecně srozumitelnou, staromódní kytarovou hudbu.

Svou dobrou pověst založila skupina na středně tvrdých kytarových riffech, sólování typickém pro 70. léta a melodických refrénech. Jen občas to proloží nějakou rockovou baladou (viz notoricky známá Parisienne Walkways).

Pocházejí z irského Dublinu, kde začínali už v roce 1969. K nejznámějším hitům lze počítat svižnou Dont Believe a Word či The Boys Are Back in Town. Znalci si jistě vybaví i tvrdší riffy z Cold Sweat, Bad Reputation a v neposlední řadě Jailbreak.

Po bezstarostné jízdě tragédie

Po bombastické jízdě sedmou dekádou jim ale během „osmdesátek“ začal docházet dech a pak se rozpadli. Zakladatel a zpěvák skupiny Phil Lynott zanedlouho předčasně zemřel.

Thin Lizzy se teď vracejí a i v Praze se pokusí obnovit svou slávu. Samozřejmě už nejde o původní sestavu, ale i tak by koncert nemusel být vůbec špatný. Dnešní line-up tvoří původní členové Scott Gorham, Brian Downey a Darren Wharton plus kytarista Damon Johnson (Alice Cooper, Brother Cane), basista Marco Mendoza (Whitesnake, Ted Nugent) a zpěvák a kytarista Ricky Warwick. Loni Thin Lizzy odehráli vyprodané turné po Velké Británii a letos koncertovali jako hosté na turné Judas Priest.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketpro za 990 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám