Hlavní obsah

Na hudební festival Šternberský kopec míří Horkýže slíže i Wohnout

Právo, Jaroslav Špulák

Již devátý ročník hudebního festivalu Šternberský kopec se uskuteční ve Šternberku na Olomoucku v sobotu 28. července. Pořadatelům se podařilo v minulých letech zájem o festival ze strany diváků stabilizovat, návštěvy kolem čtyř tisíc příchozích jsou obvyklé. Není tedy divu, že na akci míří ta nejzajímavější tělesa současné české i slovenské scény.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Hlavním lákadlem letošního ročníku bude humorem v textech i hudbě oplývající slovenská kapela Horkýže slíže.

Článek

Hlavním lákadlem letošního ročníku bude humorem v textech i hudbě oplývající slovenská kapela Horkýže slíže, která si od svého vzniku v roce 1992 získala obrovskou fanouškovskou základnu v Čechách i na Slovensku.

„Loni jsme v Čechách v létě nehráli, letos se vracíme. Myslím si, že v budoucnu už to nebudeme takto striktně oddělovat,“ řekl Právu zpěvák a baskytarista kapely Horkýže slíže Kuko.

Program dále posílí slovenská rocková legenda Tublatanka, pozoruhodná česká kapela Wohnout, popově orientovaná pražská parta Eddie Stoilow či vynikající zpěvačka Tonya Gravesová, která se představí sólově, jinak ale patří do silné sestavy populární skupiny Monkey Business.

Start festivalu bude patřit nadějným kapelám The Shapes, Ginger a FiHa. Program začne pět minut po čtrnácté.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám