Hlavní obsah

Fanoušci The Who se radují, lístky ze zrušeného koncertu 1979 platí i příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Vstupenky ze zrušeného koncertu slavné britské rockové skupiny The Who z roku 1979 v americkém městě Providence stále platí. Více jak třicet let staré lístky mohou fanoušci uplatnit na koncertě, který se bude ve státě Rhode Island konat příští rok. Pořadatelé tak potěšili ty, kteří si lístek schovali.

Foto: Profimedia.cz

The Who byli ve své době považováni za přímé konkurenty Beatles.

Článek

Koncert z roku 1979 tehdejší starosta Providence z bezpečnostních důvodů zrušil. Krátce před představením totiž v americkém Cincinnati došlo k tragické nehodě, při níž bylo na jiném koncertě ušlapáno 11 lidí. The Who se od té doby v Providence neukázali.

Kdysi 14 dolarů, dnes až 127 dolarů

Podle šéfa pořadatelské agentury Lawrence Lepora budou vstupenky rozhodně platit, přestože byly vydány před 33 lety. Mnoho fanoušků tehdy dostalo peníze zpátky, ale někteří si prý mohli nechat lístek na památku. Investice se vyplatila - nejdražší vstupenka stála v roce 1979 čtrnáct dolarů, nyní budou lístky stát od 57 do 127 dolarů (až 2600 korun).

"Někde si je třeba někdo mohl schovat. Otázka je, jestli se dnes tak cenné trofeje vzdá. Pokud ano, dveře na koncert má otevřené," řekl Lepore. The Who zahrají svým věrným v Providence příští rok v únoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám