Hlavní obsah

Skupina Elán zahraje na turné písničky, které vybírali fanoušci

Slovenská skupina Elán se připravuje na tři velké koncerty v České republice, na kterých zahraje výběr písniček inspirovaný přáním fanoušků. Zařadí tak všech pět skladeb, které získaly v internetové anketě nejvyšší počet hlasů. Jedná se o hity Kočka, Bosorka, Nie sme zlí, Človečina a Čakám ťa láska. Za pořadatele koncertů o tom informovala Kateřina Dědková.

Foto: Petr Horník, Právo

Elán bude letos v Česku koncertovat několikrát. Zleva Jožo Ráž, Vašo Patejdl a Ján Baláž.

Článek

V rámci chystané Best of Tour zahraje 19. října 2012 v brněnské Kajot Aréně, 24. října v Tesla Aréně v Praze a 26. října v ostravské ČEZ Aréně. Předprodej vstupenek na koncerty zajišťuje Ticketpro a Ticketportal. Podle členů kapely půjde o velkou show, kterou nelze předvést nikde jinde než ve velkých halách. Technicky i časově náročné přípravy proto zahajují již nyní, více než tři měsíce před prvním vystoupením. Techniku bude přepravovat šest kamiónů. Na průběhu vystoupení se bude podílet více než 150 členů výkonného týmu.

"Nový program nabídne největší hity Elánu nejen v jejich původní podobě, ale i v nových aranžích. Vyžádá si čtrnáctidenní soustředění kapely a celodenní generální zkoušku zvukové a světelné aparatury, projekcí a dalších vizuálních efektů," podotkla Dědková.

Muzikál Osmý světadíl s hity Elánu

V Česku se Elán naposledy představil loni v květnu na koncertu v Pardubicích, v Praze zahrál před dvěma lety v téměř vyprodané O2 areně. Na obou vystoupeních skupina propagovala své poslední studiové album Anjelska daň.

V pražském Divadle Kalich měl loni 8. září úspěšnou premiéru muzikál Osmý světadíl s hity Elánu. Autoři muzikálu k písním Elánu přistupovali poměrně volně. Například skladbu Stužková doprovází sólo na kuchyňské nádobí. Královna bielych tenisek zase zazněla jako duet hlavních hrdinů. Muzikál uvádí také bratislavské divadlo Heineken Tower Stage.

Elán svoji kariéru zahájil v roce 1981, kdy vydal debutové album Osmy svetadiel. Velký comeback slavil Elán v roce 2003 poté, co se zpěvák a baskytarista Jožo Ráž po čtyřleté léčbě zotavil z následků vážné nehody na motocyklu. Na koncert na pražské Letné tehdy přišlo přes 80 000 lidí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám