Hlavní obsah

Markéta Irglová vystoupí na koncertech v Praze, Telči i Ostravě

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá zpěvačka, pianistka a skladatelka Markéta Irglová, kterou známe hlavně díky filmu Once, se vrátí do České republiky. Na začátku srpna má naplánováno několik koncertů, které odehraje jak v českých, tak v moravských městech. Letní turné potrvá od 2. do 9. srpna.

Článek

Domů se Markéta vrátí až z Islandu, kde pracuje na své druhé sólové desce. Fanoušci, kteří se nové desky nemohou dočkat, se mohou těšit na drobnou ochutnávku na celkem osmi koncertech, které zpěvačka plánuje v Praze, Karlových Varech, Ostravě, Telčí a dalších městech. Po jejich odehrání se přesune do jihovýchodní Asie.

Vystoupí také Duke Special

Zpěvačka se do České republiky vrací pravidelně v létě, letošní rok tak není výjimkou. „Nejsou to ani tak samotné festivaly, ostatně většinou hrajeme i letos mimo ně, ale spíše celková atmosféra. Lidé mají díky sluníčku dobrou náladu, koncertem často noc ještě nekončí, naopak, dlouho se sedí venku, často jsou to zážitky přímo magické,“ říká.

Koncerty

2. 8., 20,00 hod. – Karlovy Vary, Galerie umění, Goethova stezka 6, 

3. 8., cca 18,30 hod. – Kroměříž, Květná zahrada,

4. 8., 20,00 hod. – Olomouc, jazz Tibet Club

5. 8., 20,00 hod. – Ostrava, klub Parník

6. 8., cca 19-20,00 - Valašské Meziříčí, M-klub nebo velký sál KZ

Benefiční koncert pro Hanu Wolfovou

7. 8., 19,30 hod. – Telč, nádvoří zámku (dvojkoncert s Dukem Special)

8. 8., 19,00 hod. – Praha, Letní scéna Vyšehrad, (dvojkoncert s Dukem Special)

9. 8., 19,00 hod. – Milevsko, nádvoří Milevského kláštera (dvojkoncert s Dukem Special)

Na posledních třech koncertech vystoupí také speciální host, severoirský klavírista a zpěvák Duke Special, který předvede směsici kabaretně-folkového undergroundu, „Pokud to situace dovolí, dá se očekávat i překvapení v podobě společného duetu obou protagonistů,“ uzavírá Marek Irgl.

Reklama

Související články

Do Ostravy přijede hudební génius Philip Glass

Hudební přehlídka Ostravské dny nové hudby, která se koná vždy jednou za dva roky, bude mít v příštím roce prominentního hosta. Bude jím jeden z největších...

Výběr článků

Načítám