Hlavní obsah

Divadelní Vlak Lustig s Kateřinou Horovitzovou startuje v pátek večer v Praze

Projekt Vlak Lustig aneb Vlak do nenávratna připomíná nacistické transporty za druhé světové války v rámci tzv. konečného řešení židovské otázky. Inscenaci známé novely Arnošta Lustiga Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou uvede v pátek večer na nádraží Praha-Bubny. Vlak, upravený pro představení, objede od 14. do 26. července dalších 13 měst.

Foto: Zbyněk Stanislav, ČTK

Vlak Lustig aneb Vlak do nenávratna

Článek

Projekt vznikl v rámci festivalu česko-německo-židovské kultury 9 bran ve spolupráci s pražským Divadlem pod Palmovkou. Představení doplňuje v jednom z vagónů expozice Vojenského historického ústavu, další železniční vůz se změnil v kinosál.

Fascinující příběh skupinky bohatých Židů a hlavní hrdinky Kateřiny, jimž je slíbena možnost vykoupení se z koncentračního tábora a záchrana života v podobě cesty do Ameriky, v inscenaci ožívá v autentickém prostředí takzvaných dobytčích vagónů. Režisérem inscenace byl umělecký šéf libeňské scény Petr Kracik, titulní role alternují Anna Stropnická a Denisa Pfauserová.

Reklama

Související články

Cukr v děravé kapse Arnošta Lustiga

Tvoje slza, můj déšť: Přítomnost Arnošta Lustiga se jmenuje dokumentární film Evy Lustigové o jejím otci, spisovateli a scenáristovi Arnoštu Lustigovi....

Pražská Ypsilonka nejen pro pamětníky

Zjištění, že už patříte mezi pamětníky, může být šokující. Nikoli prožijete-li ho spolu se souborem pražského Studia Ypsilon na poslední z premiér letošní...

Výběr článků

Načítám