Hlavní obsah

Režisér Mission Impossible v Praze dohlíží na nahrávání hudby k novému filmu

Proslulý americký filmař Brian De Palma navštívil Prahu, aby se ve čtvrtek a v pátek zúčastnil natáčení hudby ke svému novému snímku Passion. Filmový veterán v něm zavítá do svých oblíbených thrillerových vod. Hudbu, kterou v hostivařském studiu nahrává Český národní symfonický orchestr, složil režisérův věrný spolupracovník Pino Donaggio.

Foto: Profimedia.cz

Slavný americký režisér Brian De Palma

Článek

Český národní symfonický orchestr hudbu nahrává pod vedením Nataleho Massary. S tímto dirigentem De Palma a Donaggio spolupracují už od roku 1976, kdy natočili svůj zřejmě dosud nejslavnější film - filmový přepis horroru Stephena Kinga Carrie se Sissy Spacekovou v hlavní roli, uvedl Svoboda.

Ve filmu Passion, který bude mít premiéru v únoru 2013, se objeví například Rachel McAdamsová, Noomi Rapaceová a Paul Anderson.

Mezi další známé filmy Briana De Palmy patří Mission: Impossible, Nedotknutelní a Zjizvená tvář. Slavný filmař má na kontě na čtyřicet snímků. Byl často oslavován jako dědic vlády Alfreda Hitchcocka na postu "král napětí". Ve své kariéře, která trvá už pět dekád, se jako režisér, scenárista a producent zabýval všemi možnými druhy filmů, od nízkorozpočtových satir až po akční blockbustery.

Foto: Profimedia.cz

Slavný americký režisér Brian De Palma

O rok mladší benátský rodák Pino Donaggio napsal hudbu ke 186 převážně italským titulům.

V polovině června v Praze s Českým národním symfonickým orchestrem podobně spolupracoval slavný skladatel Ennio Morricone, držitel Oscara za celoživotní dílo. Vrátil se sem k natočení hudebního doprovodu pro druhou sérii italského televizního seriálu Jako delfín od režiséra Stefana Realiho. Hudbu k první řadě pořídil v pražském studiu v prosinci 2010.

Morricone píše hudbu i k americkému snímku The Best Offer - Nejlepší nabídka, který ve staroměstských uličkách Prahy natáčel tento týden hollywoodský herec australského původu Geoffrey Rush. Nositel Oscara za hlavní roli ve filmu Záře a dalších tří nominací včetně snímku Králova řeč v Praze strávil dva filmovací dny. Natáčení v Česku zajistila společnost Sirena Film, která byla naposled koproducentem dánského filmu Královská aféra. I ten vznikal v Česku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám