Hlavní obsah

Radní ČT kritizovali Události a Dvořákovi odklepli půlmiliónovou odměnou

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Generální ředitel České televize Petr Dvořák dostane za svou tříměsíční práci od října do prosince 2011 v čele veřejnoprávní televize bonusovou odměnu půl miliónu korun. Tuto pohyblivou složku mzdy odhlasovali na středečním jednání televizní radní. Chválili ho za povedené kroky, kritizovali ale některé aspekty nové podoby Událostí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Článek

Rada oznámila, že ředitel splnil radou předepsaná kritéria, mezi něž například patří vyrovnaný rozpočet, úroveň vysílání a kvalita programové nabídky.

Setkání bylo ve středu odpoledne kvůli novým Událostem. Podle radních udělala hlavní zpravodajská relace ČT v poslední době posun k lepšímu. Vedení nepředpokládá, že pořad je definitivně hotový, bude jej stále vylepšovat. Ale objevila se i kritika, mimo jiné na používaný slogan „jasné a spolehlivé“, který je nyní podle radních až nadbytečný. Vadí také dlouhé chození moderátorů po studiu nebo stereotypní záběry na dvojici.

Dvořák jmenoval dalších šest kreativních producentů. Multižánrovou tvorbu povede Čestmír Kopecký, vzdělávací tvorbu a nové formáty Alena Müllerová, dramatickou tvorbu v Brně David Ziegelbauer. Hudební tvorbě bude šéfovat bývalý ředitel televizního hudebního festivalu Zlatá Praha Vítězslav Sýkora a Ondřej Šrámek začne řídit divadelní tvorbu. Aktuální publicistiku na ČT 1 a ČT 2 povede Andrea Majstorovičová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám