Hlavní obsah

Rock for People začal v dešti

Právo, jaš

Večírkem pro nedočkavé začal v úterý odpoledne osmnáctý ročník hudebního festivalu Rock for People. Ve Festivalparku v Hradci Králové jej ale provázely silný déšť a blesky, a tak se pořadatelé z bezpečnostních důvodů rozhodli plánovaný program omezit.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Návštěvníci Rock for People

Článek

Skupiny, jejichž vystoupení bylo tímto opatřením zrušeno, to přijaly s pochopením a informovaly o něm své fanoušky mimo jiné prostřednictvím sociálních sítí. Návštěvníci festivalu, kteří do areálu dorazili, si vybírali z omezené programové nabídky, která se odehrávala na krytých scénách. „Zhruba od půl druhé do půl páté odpoledne byl Festivalpark zastižen prudkými bouřemi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na festival s úsměvem

Foto: Petr Hloušek, Právo

Program se kvůli nepřízni počasí musel první den značně omezit. Návštěvníkům to však nevadilo.

Máme informace, že za tu dobu napršelo přes šedesát milimetrů srážek. Brány do areálu byly otevřeny, program dokonce zčásti začal. Vzhledem k počasí jsme však nechtěli riskovat zdraví návštěvníků a muzikantů, a tak jsme ho přerušili. Bouře navíc zasáhla vedení, jež napájí elektřinou část města, ve které je Festivalpark. Dvě hodiny jsme byli bez proudu,“ řekl Právu tiskový mluvčí festivalu Jiří Hlinka. Podle něho dorazilo na Večírek pro nedočkavé deset tisíc návštěvníků. Festival potrvá do páteční hluboké noci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Počasí zatím festivalu nepřeje.

Reklama

Související články

Elektroničtí Orbital využívají improvizace

Jednou z hvězd letošního festivalu Rock For People jsou legendární představitelé scény taneční hudby, britští Orbital, kteří se dali dohromady v roce 1989....

Natalia Tena: Jsem posedlá komiksy

Na letošní Rock for People (3. – 6.7.) přijede do Hradce Králové skupina Molotov Jukebox. V jejím čele stojí sedmadvacetiletá britská herečka Natalia Tena, jež...

Výběr článků

Načítám