Hlavní obsah

Nohavica pokřtil album na poslední Noci plné hvězd

Právo, Jaroslav Špulák

Noc plnou hvězd, nejstarší hudební festival na Moravě, navštívilo v pátek a v sobotu na pět tisíc diváků. Přišli se pobavit především s písničkářem Jarkem Nohavicou, jenž na festivalu v pátek v noci pokřtil své zbrusu nové album Tak mě tu máš.

Foto: Michal Sedláček, Právo

Jarek Nohavica a Roman Izaiáš hodili pokřtěná Nohavicova alba divákům.

Článek

Jeho blok trval necelé čtyři hodiny. Zpíval v něm své starší i nové písně a mezi nimi si zval na pódium hudební přátele. „Oslovil jsem největší hvězdy regionu,“ řekl Právu. A tak zazpíval s Ewou Farnou, skupinami Doga, Blaf, Gorole a Legendy se vrací.

Jeho hosté představili publiku i několik svých skladeb, kmotrem Nohavicova nového alba se stal zpěvák skupiny Doga Roman Izaiáš. Koncert nazvaný Jarek Nohavica a hosté: Cug z verku natáčely televizní kamery. Bude-li záznam dostatečně reprezentativní, vyjde v příštím roce na DVD.

Svůj blok za stejným účelem zdokumentovala i skupina Legendy se vrací. Na Noci plné hvězd se také představily skupiny Blue Effect, Mandrage, Rybičky 48, Arakain, Kreyson, Koblížci, Lešek Semelka a S. L. S., Vladimír Mišík a Etc, No Name a další. Dvacátý ročník byl však jeho poslední. V předstihu to sdělil Petr Šiška z pořádající agentury Petarda Production. „Důvody jsou především ekonomické. Není ale vyloučeno, že v budoucnu v regionu Třinecka ještě nějaký festival uspořádáme,“ řekl Šiška Právu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám