Hlavní obsah

Nepublikovaný rukopis z pera Charlieho Chaplina byl objeven v Itálii

Zatím nepublikovaný rukopis od slavného herce a režiséra němé éry filmu Charlieho Chaplina objevil italský filmový archiv Cineteca del Comune di Bologna, ohlásila to agentura ANSA. V archivu se navíc podle ticinonews.ch podařilo nalézt i čtyři neznámé snímky s Chaplinem a další filmovou legendou Busterem Keatonem.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Rukopis obsahuje příběh, který byl inspirován životem ruského tanečníka Václava Nižinského, který patřil k největším světovým tanečníkům a choreografům. Byl například členem Mariinského divadla v Petrohradu a sólistou Ďagilevova Ruského baletu. Zemřel v roce 1950.

"Hlavním tématem tohoto díla je skutečnost, že kariéra není jediným způsobem naplnění života člověka, ale pouze jednou z cest, která ho vede k uskutečnění jeho osudu," uvedl server ticinonews.ch.

Chaplin a Nižinskij se kdysi potkali v Los Angeles. Dvacet let poté vznikl zmíněný rukopis, který však nebyl nikdy zfilmován. Prezentace nalezeného rukopisu bude v pátek součástí mezinárodního festivalu archivních a restaurovaných filmů Il Cinema Ritrovato v italské Bologni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám