Hlavní obsah

Jack White nahrával s Richardsem, možná bude produkovat desku Rolling Stones

Novinky, Stanislav Dvořák

Mladá kytarová superhvězda Jack White v roce 2009 pracovala ve studiu s Keithem Richardsem z Rolling Stones, nicméně veřejnosti zatím neukázali nic z toho, co tehdy vzniklo.

Článek

"Moc si užívám spolupráci s Jackem, udělali jsme pár tracků,“ řekl Richards magazínu Rolling Stone a nevyloučil, že by je eventuálně mohli vydat. Neví prý, jak se k tomu White staví, ale kdyby chtěl, souhlasil by.

Nevyloučil dokonce ani to, že by White mohl Rolling Stones produkovat připravovanou studiovou desku. "Ta možnost tu vždycky je, dveře jsou otevřené dokořán,“ dodal.

Jack White se prosadil jako muzikant i producent. Spoluzaložil skupiny The White Stripes, The Raconteurs a The Dead Weather a produkoval například desku Loretty Lynnové Van Lear Rose. Se „stouny“ se poprvé viděl před deseti lety, když jim s The White Stripes dělal předskokana.

Foto: Reuters

STŘEDA: Muzikant Keith Richards z Rolling Stones podepisuje v londýnském knihkupectví Waterstone svou autobiografickou knihu Life (Život).

„Poznal jsem, jak jsou dobří. Vidíte, jaký je mezi nimi pohodový soulad, mezi Keithovým a Ronovým hraním. Je to ohromující, jaké vyzařují sebevědomí.“ Jeho nejoblíbenější písní od Rolling Stones je Undercover of the Night, jejíž riff prý miluje.

Legendární britská skupina žádnou řadovou desku nenatočila už od roku 2005 (A Bigger Bang). Všichni členové se mezitím věnovali sólo projektům, jakoby se jim do toho moc nechtělo. "Promluvíme si o tom v červenci a uvidíme. Rád bych si sepsal nějaké písničky a viděl, co vlastně máme," poznamenal Richards, který nepochybuje o tom, že si napíše pár věcí ve dvojici s Mickem Jaggerem.

Reklama

Výběr článků

Načítám