Hlavní obsah

Filmové premiéry - Doba ledová 4: Země v pohybu a Něžnost

Právo, Věra Míšková

Dětem k začátku prázdnin přichází počtvrté Doba Ledová: Země v pohybu a pro milovníky romantických komedií je tu Něžnost s Audrey Tautou v hlavní roli.

Upoutávka na film Něžnost (v kinech od 30.6.2012)Video: D-cinema

 
Článek

Doba ledová 4: Země v pohybu

Foto: Bontonfilm

Filmové premiéry

Mamutí rodinka Mannyho, Ellie, jejich puberťačky Broskvičky, lenochoda Sida, šavlozubého tygra Diega a potřeštěného krysoveverčáka Scratta se vydává vstříc novým dobrodružstvím.

Upoutávka na film Doba ledová 4 (v kinech od 28.6.2012)Video: Bontonfilm

Katastrofu nevídaných rozměrů totiž způsobí Scrattova vášeň pro žaludy. Svůj žalud totiž zasadí tak nešikovně, že Země začne praskat a lámat se na jednotlivé kontinenty. To rozdělí i celou partu: Ellie a Broskvička zůstanou na jednom kontinentu a Many, Sid a Diego jsou unášeni proudem na ledové kře hluboko do širého oceánu.

A tak se tři odvážní přátelé se musí dostat zpátky domů. Čeká je velké dobrodružství, v němž největší roli hraje setkání s piráty. A tak do příběhu vstupuje orangutan Kapitán Střevo, který se pyšní tím, že svými drápy dokáže „přeměnit vaše vnitřnosti na vaše vnějšnosti“, krásná a nebezpečná šavlozubá tygřice Shira, rosolovitý, dvousetkilový tuleň Flynn, roztržitý králík s napoleonským komlexem jménem Šilhoň, prehistorický jezevec Gupta, klokanice Raz, která je odbornicí na zbraně, upjatý, korektní francouzský racek Silas a věčný stěžovatel Dobson.

Doba ledová 4: Země v pohybu, VB 2011, animovaný, 94 min., režie: Steve Martino, Mike Thurmeier, hrají v českém znění: Ota Jirák, Jiří Lábus, Zdeněk Mahdal, Kateřina Brožová, Terezie Taberyová, Rozita Erbanová, Tereza Chudobová, Matouš Ruml, Martin Písařík, Jan Maxián, Jiří Panzner, Petr Lněnička, Zbyšek Horák, Ondřej Izdný a další.

Něžnost

Foto: D-Cinema

Filmové premiéry

Nathalie je mladá, krásná žena, která žije ve šťastném manželství. Ale v okamžiku, kdy její manžel zemře při nehodě, se jí svět zhroutí. Několik dalších let se soustředí pouze na práci, na lásku nemyslí, všechny city nechává stranou. Pak nenadále, aniž by věděla proč, políbí toho nejnepravděpodobnějšího muže – svého kolegu, Markuse. Tento zvláštní pár se pak pouští na cestu, která vyvolává nejrůznější otázky a nepřátelství v práci.

Můžeme opravdu ovlivnit způsob, jakým objevíme novou chuť do života? Nathalie a Markus, kteří objevili novou lásku, utíkají, aby dali svému vztahu šanci. Film je adaptací osmé novely Davida Foenkinose, která obdržela 10 literárních cen.

Něžnost, Francie 2011, romantická komedie, 108 min., režie: David Foenkinos a Stéphane Foenkinos, hrají: Audrey Tautou, Francois Damien, Ariane Ascaride a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám