Hlavní obsah

Radní vyzval šéfa ČT Dvořáka, ať zváží setrvání ve funkci

Právo, jp

Člen rady České televize (ČT) Radek Mezulánik vyzval na středečním zasedání rady generálního ředitele ČT Petra Dvořáka, ať zváží své setrvání ve funkci nejvyššího šéfa Kavčích hor.

Foto: Milan Malíček, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Článek

Vyčetl mu pochybení v programové, finanční i personální oblasti. Viditelně uražený Dvořák označil Mezulánikovy výroky jako plácnutí do vody, které nemá racionální jádro. Přesto se Dvořák domluvil s radou, že až dostane od Mezulánika jeho výtky a otázky písemně, odpoví na ně rovněž písemně a materiál se bude na některém z  příštích zasedání rady veřejně projednávat.

Mezulánik Dvořákovi vyčetl mimo jiné to, že autoři vykupují scénáře a utíkají z ČT a říkají, že taková situace zde za osm let nebyla, protože o programu rozhodují nekompetentní lidé. Rozpočet ČT je podle Mezulánika nikoliv vyrovnaný, ale ztrátový. Restrukturalizaci televize označil za „televepřín“.

Mezulánik také upozornil na předraženou výstavbu nového studia v Brně. Vyčetl Dvořákovi modernizaci jeho kanceláře a další údajné prohřešky.

Dvořáka se vehementně zastala místopředsedkyně rady Dana Eklová. Ale i samotný předseda Rady ČT Milan Uhde prohlásil, že důvod k neklidu je. „Neklid je pracovní předpoklad každého člena Rady ČT,“ řekl a vyzval, ať se Mezulánikovy výtky a následná reakce Dvořáka důkladně a bez emocí projednají.

Reklama

Výběr článků

Načítám