Hlavní obsah

Respect festival objevuje novou world music

Právo, far

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší česká přehlídka world-music, Respect festival, přiveze opět řadu objevů i ceněných umělců tohoto žánru. Patnáctý ročník se odehraje ve dnech 16. a 17. června na pražském ostrově Štvanice.

Foto: Myspace

Mulatu Astatke

Článek

„I letos jde především o objevování nových teritorií ve world music. Návštěvníkům nabídneme ochutnávku toho nejzajímavějšího, co sklízí uznání na renomovaných světových festivalech a na co by u nás jen stěží narazili,“ říká ředitel festivalu Borek Holeček.

Foto: roland-tchakounte.com

Roland Tchakounte, africký bluesman

Mezi největší atrakce řadí pořadatelé vystoupení flamencového génia Duquendea, dlouholetého zpěváka kytaristy Paka de Lucii, energický koncert skupiny Jagwa Music z Tanzanie, kteří předvedou vlastní směs afro punku a trance rapu, a vystoupení otce etiojazzu Mulatu Astatkea.

Součástí programu budou akce pro děti nebo prezentace umělecko-ekologického projektu Ahoj!, jehož hlavním počinem je plachetnice vytvořená z pěti set plastových lahví. Během festivalu se bude plavit po Vltavě od Musea Kampa k ostrovu Štvanice a odtud do zoo.

Jednodenní vstupenka stojí 450 Kč, dvoudenní je o stovku dražší.

Reklama

Výběr článků

Načítám