Hlavní obsah

Holografický Elvis jede na turné

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Móda holografických zpěváků se letos šíří jako nikdy před tím. Sérii koncertů „odzpívá“ i hologram mrtvého krále rockenrollu Elvise Presleyho. Za projektem stojí stejní lidé, kteří oživili rapera Tupaca.

Foto: Profimedia.cz

Elvis Presley

Článek

"Je tu nový vzrušující způsob, jak oživit hudbu a kouzlo Elvise,“ tvrdí lidé z Elvis Presley Enterprises. "Jeho celoživotní fandové budou zase nadšení a i noví posluchači objeví elektrizující zážitek z Elvise naživo.“

Jenže naživo to ve skutečnosti nebude a kritici namítají, že jde jen o další způsob, jak levně vytřískat z mrtvých umělců peníze.

Tato představení vymýšlí společnost The Digital Domain Media Group, kterou spoluzakládal režisér Avatara James Cameron a původně měla sloužit filmům jako TRON: Legacy a X-Men: First Class. Technicky vzato nejde o hologramy, ale pro zjednodušení se tento termín používá.

Kromě Elvise i Jackson a Mercury

Na pódiu ožívá i Michael Jackson a Freddie Mercury. Freddie se objevil během představení londýnského muzikálu We Will Rock You.

V dubnu ohlásili podobný projekt bratři Michaela Jacksona. Jackie Jackson sdělil bulvárnímu deníku The Sun, že už o tom dlouho přemýšleli. "Nebylo by to nádherné? Vlastně už jsme na ten nápad narazili před dvěma roky pro Michaelovu Cirque du Soleil show." Nejmenovaný zdroj dále sdělil, že takové turné by mohlo být "nejvýnosnější v historii".

V této chvíli není jisté, zda se některé z představení dostane do ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám