Hlavní obsah

Začali se točit tragikomičtí Všiváci s Ondřejem Vetchým a Jiřím Langmajerem

Právo, Věra Míšková

Tento týden padla první klapka nového českého filmu debutujícího scenáristy a režiséra Romana Kašparovského Všiváci. Hrdiny tragikomického příběhu rodiny Rohanových jsou Mikuláš (Jiří Langmajer), špičkový neurochirurg, který se utápí v bludném kruhu milostných dobrodružství, avantýr a alkoholu, a jeho bratr Richard (Ondřej Vetchý).

Foto: Profimedia.cz

V novém snímku ztvární jednu z hlavních rolí i Ondřej Vetchý.

Článek

Richard se vrátil z české mise v Afghánistánu, prohrává svůj boj s dluhy a musí řešit složitou situaci své rodiny. Spory obou bratrů se točí kolem událostí z dětství, které je bolestně rozdělily a stále je ovlivňují.

S jejich osudy se prolínají příběhy dalších postav, mezi nimi i Richardova spolubojovníka z Afghánistánu Oldy (Ondřej Malý).

„Budeme natáčet v Praze a Havlíčkově Brodě, ale hlavně se těšíme na červencové natáčení scén Richardova a Oldova působení v Afghánistánu,“ sdělil Kašparovský.

A dodal: „Nechceme bojové akce předvádět jen jako pobíhání vojáků ve křoví, ale jako opravdové bojové akce včetně nasazení vojenské techniky. A určitě budeme také využívat zkušeností armádních specialistů, kteří s námi budou záběry připravovat.“

Premiéra je plánována na konec ledna příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám