Hlavní obsah

Depeche Mode točí nové album, má být úderné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská syntezátorová legenda Depeche Mode je ve studiu a točí nové, v pořadí již 13. album. Zpěvák Dave Gahan v rozhovoru pro časopis Billboard prohlásil, že písně budou tentokrát přímočařejší a budou mít údernější zvuk. Podle zatím nepotvrzených zpráv kapela v rámci chystaného turné navštíví v červnu příštího roku i Prahu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dave Gahan (vpravo) a Martin Gore ze skupiny Depeche Mode

Článek

Kapela se nyní nachází v New Yorku a podle Gahana jsou práce na novém albu, na němž v roli producenta opět spolupracuje Ben Hillier, zhruba ve čtvrtině.

„Máme víc písní, než je u nás v této fázi nahrávání běžné,“ řekl magazínu Gahan s tím, že autor většiny skladeb, klávesista, kytarista a zpěvák Martin Gore byl tentokrát velmi plodný. „Já jsem také přinesl pár věcí a celé se to začíná vyvíjet skvěle,“ uvedl Gahan a dodal: „A opravdu mě dostává směr, kterým se to ubírá. Myslím, že to bude přímočařejší a údernější nahrávka.“

Skupina podle jeho slov přetvořila dvě místnosti v newyorském studiu v laboratoř plnou elektronických hudebních nástrojů a kytar.

Gahan má za sebou spolupráci s britským duem Soulsaver, s nimiž jako hlavní zpěvák natočil album „The Light the Dead See“. Představuje se zde v pro něj méně typických polohách a melodiích a také aranže, využívající výhradně živé nástroje a gospelové prvky, jsou poměrně vzdálené depešáckému elektronickému čarování.

V době, kdy si Depeche Mode užívali pauzu po posledním albu Sounds of the Universe a následném turné, nelenil ani Gore, který vystřihnul technoprojekt VCMG se zakládajícím členem kapely a pozdějším mozkem popového dua Erasure Vincem Clarkem. [celá zpráva]

Věrnou českou a slovenskou komunitu fanoušků Depeche Mode potěší informace o turné k chystanému albu, během něhož by kapela měla v červnu 2013 zavítat i do Prahy a Bratislavy. Příznivci kultovní skupiny, kterým se nechce čekat, mohou vyrazit v sobotu 16. června do Ostravy, kde pro ně organizátoři přichystali velkou oslavu s názvem „For the Masses Party“ v martinovském klubu Rock & Roll GARAGE. Na programu jsou nejen tradiční produkce dýdžejů hrajících depešáckou a spřízněnou hudbu, ale také promítání raritních videozáznamů nebo projekce přímého přenosu utkání ČR – Polsko z mistrovství Evropy ve fotbale.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám