Hlavní obsah

Dětský kanál ČT3 vyjde nejméně na 195 miliónů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový celoplošný dětský kanál ČT3 má stát nejméně 195,5 miliónu korun. Vyplývá to z materiálu o spuštění a provozu, který ve středu předložil Radě ČT generální ředitel televize Petr Dvořák. Radním byly představeny tři různě drahé varianty, z nichž ta optimální počítá s náklady 232,6 miliónu Kč, dodala ČT v tiskové zprávě.

Článek

Dvořák již dříve uvedl, že chce kanál pro mladé diváky spustit do konce roku. Nový kanál, jehož konečný projekt má Dvořák radním předložit do konce června, má mladé publikum bavit, vzdělávat a zlepšovat jeho znalost cizích jazyků.

"Děti jsou pro veřejnoprávní televizi jednou z nejdůležitějších cílových skupin. Snažili jsme se sestavit takový program vysílání, aby děti bavil, zároveň jim nenásilnou formou přinášel i poznání a mohly se ho přímo účastnit prostřednictvím internetu a dalších moderních technologií," uvedl Dvořák.

Vlastní tvorba i zahraniční pořady

Nový kanál má nabídnout vlastní tvorbu i pořady převzaté ze zahraničí. Televize v programovém schématu počítá se soutěžemi, pohádkami, vzdělávacími a zábavnými pořady, ale také se seriály a kontaktními živými pořady. Ze zahraniční tvorby má jít především o animované filmy i hrané dětské filmy a pohádky.

"Nový dětský kanál ČT se v zásadě bude chovat jako jeden velký jazykový kurz - dětské zahraniční pořady nabídne v duálním vysílání, večerní nabídku zahraničních pořadů pak téměř důsledně v původním znění s titulky," uvedla televize.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám