Hlavní obsah

Kronika Oldřicha S. pojede na americký festival

Právo, zr

Nový krátkometrážní film Rudolfa Šmída Kronika Oldřicha S. míří na americký festival dokumentárních filmů Silverdocs nedaleko Washingtonu.

AFI Silver Theater v Silver Spring, Maryland. Místo konání jednoho z největších amerických festivalů dokumentárních filmů.

Článek

Pro animovaný dokument, který vstoupil na mezinárodní festivaly v únoru letošního roku, to znamená další velký úspěch, dosud asi největší. Americký festival dokumentárních filmů Silverdocs patří v USA mezi největší dokumentární události roku.

Festival každoročně navštíví na 27 tisíc návštěvníků a filmových profesionálů, kterým přináší téměř dvě stovky nových filmů z celého světa.

Uvedení filmu Kronika Oldřicha S. na Silverdocs tak patří mezi prestižní události a těžko by se hledalo příhodnější místo pro severoamerickou premiéru tohoto filmu. V programu se snímek objeví například po boku nejen světových premiér nových amerických dokumentů, ale například i dokumentárních filmů nominovaných na Cenu Akademie (Oscar).

Festival je významný i díky svému napojení na Discovery Channel a program pro filmové profesionály zahrnující nejen konference věnované tématům souvisejícím s produkcí a distribucí dokumentárních filmů, ale i kvůli individuálním setkáním s klíčovými hráči filmového průmyslu nebo specializovaným workshopům pro filmaře.

V minulosti byli hosty festivalu například Jonathan Demme, Al Gore, Alex Gibney a Martin Scorsese, mezi letošní hvězdy patří američtí filmaři Joe Berlinger a Bruce Sinofsky.

Kronika Oldřicha S. v nejbližších měsících míří na 52. Krakow Film Festival do Polska a Huesca Film Festival do Španělska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám