Hlavní obsah

Nová DVD: Hugo a jeho velký objev, Amadeus, Speciální jednotka, Máme rádi velryby

Právo, Věra Míšková

Oscarový režisér Martin Scorsese natočil film plný kouzel a fantazie Hugo a jeho velký objev. V edici největší filmové klenoty vychází Formanův Amadeus. Osvobodit novinářku ze spárů Talibanu se snaží Speciální jednotka. Podle skutečné události byl natočen film Máme rádi velryby. A Kronika je o nadpřirozených schopnostech, které se vymkly kontrole.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 23.týden

Článek

Hugo a jeho velký objev

Nová DVD

Vítejte do světa kouzel a úžasných dobrodružství! Hugův otec po sobě zanechal tajemství. Bystrý a vynalézavý chlapec by k téhle záhadě rád našel klíč. Když se ji Hugovi podaří rozluštit, vydá se na kouzelnou pouť. A diváci se s ním vrátí i do časů, kdy film začínal a objevoval své první možnosti

Hugo a jeho velký objev, USA, 2011, 121 min., rodinný, dobrodružný, režie: Martin Scorsese, hrají: Asa Butterfield, Ben Kingsley, Sacha Baron Cohen, Chloë Grace Moretz, Helen McCrory, Jude Law, Christopher Lee, a další.

Amadeus 2DVD– edice Největší filmové klenoty

Nová DVD

Píše se rok 1781, Antonio Salieri působí jako dvorní skladatel císaře Josefa II. Když ke dvoru přijede Mozart, Salieri si s hrůzou uvědomí, že božské hudební nadání, které si přál mít on sám, dostal do vínku tento obscénní a rozpustilý vtipálek. Salieri dohnán žárlivostí k zuřivosti organizuje intriky s cílem zničit Mozarta, k čemuž je ochoten použít všechny dostupné prostředky. Možná i vraždu.

Amadeus, USA, 1984, drama, historický, hudební, 173 min., režie: Miloš Forman, hrají: F. Murray Abraham, Tom Hulce, Elizabeth Berridge, Simon Callow, Roy Dotrice, Christine Ebersole a další.

Speciální jednotka

Nová DVD

Kontroverzní novinářka Elsa, působící v Afghánistánu, je unesena členy Talibanu. Francouzská zpravodajská služba odhalí, že se Elsa nachází ve vesnici poblíž pákistánské hranice a vyšle šestičlennou speciální jednotku. Té se navzdory velmi nebezpečné oblasti pod nadvládou rebelů podaří Elsu zachránit. Nejtěžší část mise však na všechny teprve čeká. Mají totiž před sebou útěk z Pákistánu a následný přechod přes divoké, pusté a nehostinné hory Hindúkuš. A nelítostní pronásledovatelé jsou jim pořád v patách…

Speciální jednotka, Francie 2011, drama, akční, 110 min., režie: Stéphane Rybojad, hrají: Diane Krugerová, Djimon Hounsou, Benoît Magimel, Denis Menochet, Raphaël Personnaz, Alain Figlarz, Alain Alivon, a další.

Máme rádi velryby

Nová DVD

Film Máme rádi velryby, který vznikl na motivy skutečné události, jež zasáhla lidi po celém světě, vypráví úžasný příběh televizního reportéra z malého města a zapálené aktivistky, kteří se společně s podporou znepřátelených světových mocností pokusí zachránit rodinu majestátních velryb uvízlých pod ledovým příkrovem Severního ledového oceánu.

Máme rádi velryby, USA 2012, drama / romantický 102 min., režie: Ken Kwapis, hrají: Kristen Bell, Drew Barrymore, John Krasinski, Tim Blake Nelson, Ted Danson, Mark Ivanir, a další.

Kronika

Nová DVD

Tři obyčejní středoškoláci uskutečnili neobyčejný objev, díky kterému získali nadpřirozené a nevysvětlitelné schopnosti. Pouhou myšlenkou dokážou hýbat s předměty, silou vůle působí dopravní nehody a dokonce umí i létat. Jejich stále rostoucí síla v nich ale odhaluje i temné stránky. Z neškodných lumpáren se postupně stávají nebezpečné výstřelky, až se jejich životy vymknou kontrole a nezadržitelný se blíží ke strhujícímu finále.

Kronika, USA 2012, thriller / sci-fi, 84 min., režie: Josh Trank, hrají: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan, Michael Kelly, Ashley Hinshaw, Anna Wood a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám