Hlavní obsah

Analogový chlapík s rockovou kytarou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista a zpěvák Joe Walsh (The Eagles) vydává sólo album Analog Man. Celé ho umístil k poslechu na internet, a tak se můžete okamžitě přesvědčit, že pořád umí dělat nekomplikovaný poctivý rock.

Foto: Concord

Joe Walsh na obalu desky Analog Man

Článek

Walsh začínal v šedesátých letech se skupinou James Gang, krátce pak působil ve skupině Barnstorm. První plnohodnotnou sólo desku vydal pod názvem The Smoker You Drink, the Player You Get. Od roku 1975 pak hrál s Eagles, které přivedl k tvrdšímu zvuku, jenže po legendárním Hotelu California se kapela začala pomalu sesypávat a Walsh se znovu vrátil k postranním sólo projektům (album But Seriously, Folks... nebo soundtrack The Warriors).

Na novince Analog Man servíruje dobře postavené, klasicky rockové skladby, které dávají smysl, obsahují dost slušných kytarových riffů a refrény popovějšího rázu - všechno to pěkně drží pohromadě. Walsh je obstojný zpěvák, který neohromuje rozsahem a nepouští se do experimentů, ale zpěv dobře plní funkci v rámci rockové písničky. Ve výsledku to připomíná trochu říznější Eagles bez jejich občasné přislazenosti.

Celá deska probíhá v pohodovém, oddechovém stylu a nesnaží se o originalitu, jež je v rámci žánru stejně nedosažitelná. Neklade tak na posluchače velké nároky, ovšem změny přicházejí dostatečně často na to, aby se nenudil. Snad s výjimkou balady Family, která  přece jen zní kapánek nudněji.

Celkové hodnocení: 75 %

Reklama

Výběr článků

Načítám