Hlavní obsah

Phil Collins: Mám právo nedělat nic

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák, skladatel a bubeník Phil Collins se stará o své malé muzeum vztahující se k bitvě u Alama a vydal dokonce na to téma knihu. Comeback neplánuje a na svou hudbu se dívá v rozhovoru s magazínem RollingStone s odstupem, upřímně i sebekriticky.

Článek

Collins naposledy vydal v roce 2010 album Going Back, což byly coververze hitů ze slavného amerického soulového labelu Motown a po pár koncertech se zase stáhnul do soukromí.

Nemá už smlouvu s žádným hudebním vydavatelstvím a nechce nic vydávat, řekl v rozhovoru s RollingStonem. Zato se dál věnuje historii a nedávno vyšla jeho knížka The Alamo and Beyond: A Collector's Journey.

"Měl jsem na tu knížku lepší recenze, než na jakoukoliv mou hudbu," poznamenal hrdý historik-amatér.

Stále ho ale trápí zdravotní problémy, poškození sluchu a nervů na rukách. "Jsou dobré a špatné dny. Už nepředpokládám, že bych někdy hrál a zvlášť nepředpokládám, že bych psal. Tuhle část života jsem tak trochu pověsil na hřebík, protože cítím, že už jsem si vysloužil šanci nedělat nic. A mám děti, takže necítím nutnost jít ven a soutěžit."

"Moje malé děti strašně touží, abych jim napsal nové věci, to je to jediné, co by mě k tomu mohlo pohnout, ale jestli to uslyší někdo jiný kromě nich... Asi bude stačit CD do auta. Ani vlastně nemám nahrávací smlouvu."

Nechci to dělat na půl

Collins připustil, že možná někdy zajde do sklepa a něco si nahraje, protože pár nápadů má, ale už se nechce nechat chytit do soukolí hudebního průmyslu, propagace atd.

Nové album je tedy naprosto nepravděpodobné a ještě víc nepravděpodobné je podle něj turné.

"Objevují se podivné věci - příležitost napsat muzikál, příležitost zahrát si s mými vzory. Měl jsem v posledních týdnech takové nabídky a dlouho jsem o nich přemýšlel, ale nemůžu být tím, co jsem býval. Nemůžu hrát, jak jsem hrával. Nechci to dělat jen na půl. Tak jsem to nechal být. Sakra, je mi 61, přidal jsem se k Genesis, když mi bylo 19. Vysloužil jsem si právo nedělat nic. Nechci být stínem toho, co jsem byl, a tak jsem se ochotně stáhnul do pozadí," vysvětlil Collins.

Reklama

Výběr článků

Načítám