Hlavní obsah

Olympic slaví: turné, kniha, alba i nová píseň

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Olympic oslavuje padesát let existence. V úterý oznámila konání koncertního turné s Českým národním symfonickým orchestrem, vydání biografie i kolekce pěti alb se singly a raritami.

Foto: Milan Malíček , Právo

Olympic se v padesátém roce své existence těší dobré kondici. Zleva Jiří Valenta, Milan Broum, Milan Peroutka a Petr Janda.

Článek

V pondělí a úterý se také v pražské Malostranské besedě odehrály poslední z retro koncertů, které začaly loni v březnu. Olympic při nich vždy přehrál jedno nebo dvě alba a vše doplnil vzpomínkami na dobu vydání.

„Z koncertů jsme nahráli deset dvojcédéček. Jsou na nich tak, jak se skutečně odehrály, nedělali jsme žádné úpravy,“ řekl Petr Janda Právu.

Na podzim nachystal Olympic sérii sedmi koncertů po boku Českého národního symfonického orchestru. 8. listopadu se odehraje první v Brně a 1. prosince skončí v pražské O2 Areně.

„Program ještě není vymyšlený, ale je jasné, že zaznějí hity plus písničky, které jsou něčím zvláštní. Aranže rozepíše Martin Kumžák, který bude symfoniky dirigovat,“ vysvětlil Janda.

Turné bez hostů 

Olympic si na turné nepoveze žádné hosty. Výjimkou bude zpěvačka Marta Jandová, která s kapelou zazpívá písničku Otázky. Vystoupení v Praze zaznamená Česká televize a ještě do konce letošního roku je odvysílá.

Koncerty začnou skladbou My už jiný nebudem. Jedná se o nový singl Olympiku, který bude celé oslavy provázet.

V polovině června vydá Supraphon pětialbovou kolekci Olympic 50, na níž budou hity, singly a rarity z období let 1962 až 2012. Na konci října by pak měla vyjít Velká kniha o Olympiku, kterou píše Petr Janda.

„Zhodnotím Olympic z pohledu roků, na pozadí historek a příběhu. Momentálně jsem v roce 1992, takže mi chybí ještě dvacet kapitol. Bude tam třeba i seznam všech našich koncertů. Bylo jich kolem devíti tisíc,“ dodal Janda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám