Hlavní obsah

Režisér Michael Haneke si z Cannes odnáší druhou Zlatou palmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cannes

Hlavní cenu mezinárodního filmového festivalu v Cannes v podobě Zlaté palmy si odnáší Rakušan Michael Haneke za film Amour (Láska). Na závěr 65. ročníku festivalu to v neděli večer oznámila porota vedená italským režisérem Nannim Morettim.

Foto: Yves Herman, Reuters

Michael Haneke přebírá hlavní cenu festivalu - Zlatou palmu.

Článek

Hlavní role stárnoucích manželů ve francouzsky mluveném filmu Amour hráli Jean-Louis Trintignant a Emmanuelle Rivaová, kteří se k režisérovi připojili při přebírání ceny. Pro rakouského tvůrce je to jeho již druhá Zlatá palma, když první získal v roce 2009 za snímek Bílá stuha.

Trailer k filmu Amour režiséra Michaela Hanekeho

Foto: Yves Herman, Reuters

Michael Haneke přebírá hlavní cenu festivalu - Zlatou palmu.

Cenu za nejlepší ženský herecký výkon si z Cannes odnášejí Rumunky Cosmina Strataová a Cristina Fluturová za film După Dealuri (Za kopci). Za nejlepší mužský herecký výkon byl oceněn Dán Mads Mikkelsen, který hrál ve snímku Thomase Vinterberga Jagsen (Lov). Nejlepším režisérem byl vyhlášen Mexičan Carlos Reygadas za snímek Post Tenebras Lux.

Foto: Yves Herman, Reuters

Cenu za nejlepší ženský herecký výkon si z Cannes odnášejí Rumunky Cosmina Strataová a Cristina Fluturová (vlevo) za film După Dealuri (Za kopci).

Foto: Yves Herman , Reuters

Za nejlepší mužský herecký výkon byl oceněn Dán Mads Mikkelsen, který hrál ve snímku Thomase Vinterberga Jagsen (Lov).

Reklama

Související články

Do Cannes jede česká animovaná Tramvaj

Animovaný snímek Tramvaj, který vznikl v česko-francouzské koprodukci, bude uveden na festivale Cannes v rámci sekce Quinzaine des réalisateurs. Jeho režisérka...

Výběr článků

Načítám