Hlavní obsah

Nové knihy: Terrin, Tuomainen, Child, Preston, Dvořák, Scarow i Moebius

Právo, František Cinger

Z prozaických novinek nabízíme dílo vlámského prozaika Petera Terrina, detektivní román populárního Fina Anttiho Tuomainena i detektivní příběh amerického dua Child a Preston. Do doby nacistické říše se vrací román Stanislava Dvořáka, britský autor Simon Scarrow míří do starého Říma podobně jako jeho rodačka Lindsey Davisová. Následují romány pro ženy rovněž britských autorů Sashy Blakeové a Chris Manbyové i Melisy de la Cruz, manilské rodačky žijící v USA. Nádavkem komiksy francouzské legendy Jeana Girauda alias Moebia i trojice Guillaume Dorison, Diane Fayolleová a Tébo.

Článek

Peter Terrin:

Hlídač

Nové knihy

Děj se odehrává v blízké budoucnosti, kdy svět postihla blíže nespecifikovaná katastrofa. Michel a Harry jsou hlídači v ohromných prostorách podzemních garáží luxusního čtyřicetipatrového domu. Dva hlídači ve službách tajemné organizace, která je v jejich představách neustále sleduje a kontroluje, plní vzorně předepsané povinnosti a soustředí se na drobnosti každodenního života v podzemí. Realita, klamné představy a sny se střídají a prolínají a barvitě popsané detaily nabývají na intenzitě. Rovnováhu v jejich vztahu naruší až příchod třetího hlídače.

Dauphin, přeložila Jitka Růžičková, 344 stran, 348 Kč

Antti Tuomainen:

Léčitel

Nové knihy

Děj se odehrává v blízké budoucnosti v Helsinkách, kde fatální změna klimatu způsobila záplavy, ale také chaos a přílivy běženců. Dva dny před Vánocemi zmizí beze stopy novinářka Johanna Lehtinenová. Policie se stále menšími prostředky se touto „banalitou“ odmítá zabývat. Její manžel Tapani se pouští do pátrání na vlastní pěst. Brzo zjistí, že zmizení souvisí s tím, že shromažďovala fakta o masovém vrahovi, který systematicky likviduje bohaté a mocné včetně jejich rodin. Tapani zároveň narazí na manželčina tajemství, o nichž neměl tušení.

Kniha Zlín, přeložil Vladimír Piskoř, 178 stran, 259 Kč

Lincoln Child, Douglas Preston:

Hřbitovní tanec

Nové knihy

Pohřbený soused se stává děsivým útočníkem? Pendergast, nejtajemnější zvláštní agent FBI, se vrací do New Yorku, aby prošetřil zabijácký kult. William Smithback Jr., význačný reportér listu New York Times, byl brutálně zavražděn ve svém bytě. Jeho manželka Nora Kellyová, archeoložka z Přírodopisného muzea, byla rovněž poraněna. Několik očitých svědků za útočníka označilo souseda z domu. Colin Fearing byl však podle nepotvrzených výpovědí před deseti dny pohřben.

BB art, přeložila Věroslava Ončáková, 352 stran, 99 Kč

Stanislav Dvořák:

Léta pod psa

Nové knihy

Napínavý psychologický román se odehrává v Praze, Berlíně a na bavorském venkově během 2. světové války. Pražská dívka Věra se díky nešťastnému rande s německým vojákem dostane jako služka k mocnému berlínskému průmyslníkovi a odhaluje zevnitř život nacistické smetánky i cizinců v pracovních táborech. A zjišťuje, že v Hitlerově říši je všechno úplně jinak, než si představovala.

Akcent, 162 stran, 220 Kč

Simon Scarrow:

Pod znakem orla

Nové knihy

Píše se rok 42 n. l. a k nejúdernější jednotce římské armády dorazil do Germánie rekrut Quintus Licinius Cato. Voják, který se dosud potýkal především s knihami, se musí vyrovnat se všemi těžkostmi vojenského režimu, ale také čelit odporu spolubojovníků. Vyjde najevo, že díky kontaktům u dvora byl jmenován do vyšší hodnosti. Stává se zástupcem Macrona, neohroženého centuriona. Po dlouhém pochodu na západ pak musejí Cato a Macro splnit zvláštní úkol, díky němuž proniknou do nejhlubších tajů spiknutí, které nemá za cíl nic menšího než svržení císaře.

BB art, přeložil Jan Mrlík, 328 stran, 99 Kč

Lindsey Davisová:

Mrtvola v lázni

Nové knihy

Falco s Helenou si upravují nový domov, v němž však stavbaři nedokončili lázeň a zmizeli. S nimi nezmizel příšerný zápach. Co asi ukryli pod mozaikovou podlahou? Má se za to, že oba pracanti odjeli do Británie, a tak se Falco s rodinou vypraví je tam hledat. Současně ho císař Vespasián pověřil úkolem dohlédnout na výstavbu paláce, který chce věnovat tamějšímu králi jako spojenci Říma. Stavba vázne, kdekdo se na ní přiživuje a je velmi nebezpečné zaplétat se do čachrů místních gangsterů. Británie není pro Falcona tak docela cizinou. Delší čas tam strávil jako legionář a tam se vlastně také seznámil s Helenou.

BB art, přeložila Alena Jindrová-Špilarová, 376 stran, 99 Kč

Sasha Blakeová:

Přání

Nové knihy

Kdybyste si mohli splnit jakékoli přání, jaké by bylo? Hrdinové žijí a pracují v pozlátkovém světě Las Vegas, topí se v penězích, přesto jim něco chybí. Lulu touží po manželovi a otci pro syna. V dokonalém světě by se jím stal skvělý šéf Ben Arlington, jenže je zasnoubený s jinou ženou. Benova sestra Ariel se pro změnu snaží prosadit vedle úspěšnějšího sourozence a chce rodině dokázat, že je stejně dobrá. Za nitky v pozadí ale tahá Sofia Arlingtonová, která neváhá nemilosrdně vyřídit konkurenci, jen aby si rodinný podnik udržel výsadní postavení v zábavním průmyslu

BB art, přeložila Eva Poskočilová, 312 stran, 249 Kč

Chris Manbyová:

V zajetí krásy

Nové knihy

Emily Brownová, která dosud jen prohrávala boj s nedostatkem času a peněz, nemůže uvěřit svému štěstí. Její život i její kosmetický salon Beauty Spot obrátí vzhůru nohama překvapivá návštěva Cariny Leesové. Tato vždy bezchybně upravená hvězda televizní reality show a bulvární celebrita poskytne salonu nečekanou publicitu.

BB art, přeložila Radmila Damová, 288 stran, 99 Kč

Melisa de la Cruz:

Odhalení

Nové knihy

Nic není tak, jak by se mohlo zdálo. Schuyler Van Alenová je modrokrevná, patří mezi upíry, mezi krásnou a bohatou elitu. Nebo si to aspoň myslí. Její jistoty se otřásají v základech: je skutečně modrokrevná, nebo v jejích žilách koluje nebezpečná stříbrná krev? Schuyler se ocitá v rodině Forceových, pod stejnou střechou se svou tajnou láskou Jackem, nepřátelskou Mimi a podezřívavým Charlesem Forcem. A stříbrnokrevní nezahálejí – válce už není možné předejít. Na čí stranu se Schuyler postaví?

BB art, přeložila Adéla Bartlová, 200 stran, 199 Kč

Moebius:

Arzach

Nové knihy

Jedna z největších ikon světového komiksu. V několika povídkách prolétá mlčenlivý bojovník fantaskními světy, aby sváděl kruté a komické boje s bizarními a obřími protivníky. Snové sci-fi příběhy zasahují čtenáře melancholickou náladou a neuchopitelnou atmosférou, čemuž pomáhá i to, že se v každé epizodě mění jméno hlavního hrdiny.

Crew, přeložil Richard Podaný, 56 stran, 249 Kč

Guillaume Dorison, Diane Fayolleová, Tébo:

Malý princ a Planeta Ohnivého ptáka

Nové knihy

Ve druhém dílu komiksové série se Malý princ s kamarádkou liškou dostává na nehostinnou planetu sežehlou na popel. Náhle se však z mraků vynoří vzdušné plavidlo a muž jménem Šin-joh je dopraví do Ulitánska – létajícího města ve tvaru ulity, kde přežívají zbylí obyvatelé planety. Tam se Malý princ dozvídá, co se stalo: strážce planety Ohnivý pták se rozhněval, protože následníci trůnu, sourozenci Chuang a Feng, se nemohli dohodnout, komu připadne koruna, a tak pták zemi pustoší plamenným dechem. Malý princ ale tuší, že za celým neštěstím se skrývá ještě někdo jiný – zlý had.

Mladá fronta, přeložila Lucie Šavlíková, 56 stran, 219 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám