Hlavní obsah

Distrikt 12, město z úspěšného filmu Hunger Games, jde do dražby

Los Angeles

Každý, kdo by se chtěl přenést do amerického filmu Hunger Games, má šanci si vyzkoušet, jaké je žít v Distriktu 12 na vlastní kůži. Město v Severní Karolíně půjde v červnu do dražby s cenou 1,2 miliónu dolarů. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na dražební síň Profiles in Hollywood.

Foto: HCE

Jennifer Lawrencová v Hunger Games

Článek

Upadající hornické město Distrikt 12 je ve skutečnosti opuštěnou textilní továrnou Henry River Mill Village v Hildebranu v Severní Karolíně. Pozemek o ploše asi 29 hektarů, který zahrnuje 22 budov, lesnatou oblast, kopce a rybník, prodává jeho současný majitel - třiaosmdesátiletý Wade Shepherd, kterého už unavuje příliv nadšených fanoušků. Ti na jeho pozemek hromadně míří, aby se podívali na "opravdový" zchátralý dům Everdeenů či rodinné pekařství Mellarkových.

Aukční síň Profiles in History, která se specializuje na prodej memorabilií Hollywoodu, stanovila vyvolávací cenu na 1,2 miliónu dolarů čistě na základě hodnoty půdy bez ohledu na vazby na slavný film i jeho knižní předlohu. Potenciální kupci budou moct přihazovat do 31. června.

Filmová dystopie Hunger Games natočená podle populárního románu pro mládež letos kraluje v severoamerických kinech a jen v USA a Kanadě už utržila více než 250 miliónů dolarů. Film v hlavní roli s Jennifer Lawrenceovou, který líčí nedobrovolné souboje na život a na smrt přenášené televizí v postapokalyptické budoucnosti, byl natočen podle knižní předlohy Suzanne Collinsové, která v češtině vyšla jako Aréna smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám