Hlavní obsah

První trailer z nového Bonda je venku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na světě je první oficiální trailer z nové bondovky Skyfall. V roli agenta 007 se vrátil herec Daniel Craig, ale Skyfall má mít přesto jiný styl než předchozí díl.

Skyfall - trailer

 
Článek

Ve 23. filmové bondovce projde Bondova loajalita k "M" těžkou zkouškou. Tajná služba je napadena Raoulem Silvou (Javier Bardem) a "M" začne pronásledovat její temná minulost. Bond ji ukryje a následuje série honiček a přestřelek v exotických zemích, tak jak se na agenta 007 sluší.

Kromě Craiga si ve Skyfallu zahraje Ralph Fiennes, Gareth Mallory, Albert Finney, Javier Bardem, Bérénice Marloheová a Judi Denchová.

Producent Michael G. Wilson loni zmínil, že nová bondovka bude mít kouzelnou atmosféru šedesátých let: "Režisér Sam Mendes a Daniel Craig to chtějí vrátit do atmosféry šedesátých let, bude to víc jako Sean Connery."

Vyslyšel tak námitky bondovských fanoušků, že Bond byl v poslední době moc chladný a vážný. "Je kolem toho taková kouzelná goldfingerovská aura, nemůžu se dočkat, až to lidi uvidí, protože věřím, že natáčíme velmi zvláštní bondovku," uzavřel Wilson.

Sejdou se všichni Bondové?

Skyfall bude mít mezinárodní premiéru 26. října 2012 a proslýchá se, že by mohli přijít kromě Craiga všichni slavní agenti - Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton a Pierce Brosnan.

O rok později má britský autor William Boyd vydat zcela nový knižní příběh Jamese Bonda. Bude se rovněž odehrávat v šedesátých letech minulého století.

Boyd je už třetím autorem, kterému dědicové práv na Bonda umožnili pokračovat v psaní po smrti Fleminga. O Bondovi psali před ním Američan Jeffery Deaver a Sebastian Faulks. Deaverova kniha Carte Blanche vyšla loni a odehrává se v současnosti. Bonda vykreslila jako veterána námořnictva, který sloužil i v Afghánistánu.

Boyd řekl, že nabídku na převzetí bondovské štafety přijal okamžitě: "Taková vyhlídka je pro mě neuvěřitelně vzrušující a podnětná, úkol, který dostanete jednou za život. Romány o Bondovi mi poprvé ukázal můj otec v šedesátých letech. Přečetl jsem je všechny a moje nejoblíbenější je From Russia with Love (Srdečné pozdravy z Ruska)."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám