Hlavní obsah

Režisér James Cameron už chce točit jen Avatara

Právo, Jaroslav Špulák

Sedmapadesátiletý kanadský režisér James Cameron je ve svých dalších pracovních plánech poměrně striktní. Ještě ani nezačal natáčet dvě plánovaná pokračování svého komerčně úspěšného sci-fi snímku Avatar (2009), už bez skrupulí hovoří o vzniku Avatara s pořadovým číslem 4.

Foto: Reuters

James Cameron u miniponorky Deepsea Challenger, kterou použili při natáčení záběrů z Titaniku.

Článek

Filmař, který má na svém kontě mimo jiné snímky Terminator (1984), Vetřelci (1986) nebo Titanic (1997), už prý totiž nemá zájem pracovat na něčem jiném. Řekl to listu New York Times.

„V posledních šestnácti letech jsem svůj čas rozdělil mezi zkoumání hloubek oceánu a filmovou tvorbu. Natočil jsem dva filmy a podnikl osm expedic,“ řekl Cameron. „Nemám zájem točit něco jiného, zajímá mě jen Avatar, Avatar 2, Avatar 3 a možná i Avatar 4.“

Cameron rovněž přiznal, že nemá potřebu číst cizí scénáře. „V prostředí svého Avatara mohu říct všechno, co potřebuju a co je podle mě nutné. Jde o věci týkající se stavu světa a o to, co je třeba s tím udělat. Navíc to v Avatarovi mohu učinit zábavným způsobem,“ vysvětlil.

Avatar, v němž se v hlavních rolích představili Sam Worthington, Zoe Saldanaová, Michelle Rodriguezová, Giovanni Ribisi a Sigourney Weaverová, je podle některých zdrojů finančně nejúspěšnějším snímkem všech dob. Na své konto si dosud připsal téměř 2,8 miliardy dolarů, přičemž je téměř celý postavený na počítačové animaci.

Avatar 2 by se měl v kinech objevit v roce 2015, některé zdroje uvádějí rok 2016. Představitelé hlavních rolí by měli zůstat stejní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám