Hlavní obsah

V pátek se natáčí po celé republice snímek Země česká, domov Tvůj!

Právo, Kateřina Farná

V pátek vrcholí připravovaný dokumentární projekt fotografa a režiséra Adolfa Ziky Země česká, domov Tvůj!, jehož cílem je ukázat Českou republiku i mentalitu jejích obyvatel. Přispět svými záběry natočenými do páteční půlnoci mohou i samotní občané.

Foto: Archiv Adolfa Ziky

Adolf Zika přizval i další známé tvůrce – střih opatří Alois Fišárek, zvuk bude dělat Jiří Klenka a na hudbě se bude podílet i Pavel Šporcl.

Článek

„Bude to o zemi, ve které žijeme, bude to film o nás a našich radostech či vrtoších. Autory bych mohl rozdělit do tří skupin – první je štáb devíti kameramanů, kteří pojedou dvacet čtyři hodin na doraz, druhý štáb je asi padesát lidí z fotografického projektu Week of Life a třetí je jakýkoli občan nebo obyvatel této země. To je koření, na něž se nejvíc těším, protože nikdo neví, co přijde,“ řekl Adolf Zika o celovečerním filmu inspirovaném experimentem Ridleyho Scotta Život v jednom dni.

Jednou z podmínek je, aby účastníci natáčeli své klipy pokud možno v HD rozlišení. Stopáž příspěvku by také neměla překročit třicet minut. Součástí každého videa by měly být odpovědi na otázky typu „Jste hrdý/á na to, že jste Čech/Češka?“.

„Nebojte se, otevřete se a natočte příspěvek o tom, co vám leží na srdci,“ vyzývá všechny režisér filmu, který bude mít premiéru letos 17. listopadu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám