Hlavní obsah

Nova dostala pokutu za násilné scény v seriálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysílací rada dala televizi Nova pokutu 300 000 korun za násilné scény, které televize odvysílala ve svém seriálu Expozitura před 22. hodinou večer. Scény se objevily v epizodě Sedmý den.

Článek

Podle Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) mohly odvysílané záběry ohrozit fyzický, psychický nebo mravní vývoj dětí a mladistvých. Takové pořady přitom televize podle zákona nesmějí zařadit do programu mezi 06:00 a 22:00.

V epizodě se objevují záběry mučení mladé dívky neznámým mužem.

Nova se k pokutě zatím nechtěla vyjádřit. "V tuto chvíli k tomu nemáme žádný komentář, protože jsme ještě neobdrželi oficiální vyjádření," řekla mluvčí Novy Marie Fianová.

Rada také udělila společnosti Bydžov licenci k pozemnímu digitálnímu vysílání programu Východočeská televize. Firma Bydžov z Nového Bydžova dostala licenci k televiznímu vysílání na 12 let. Její televize bude vysílat informačně-zábavní program v Pardubickém a Královéhradeckém kraji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám