Hlavní obsah

Festival Zlomvaz se otevírá

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Zlomvaz, který pořádá pražská Divadelní fakulta Akademie múzických umění (DAMU), představí od 8. do 12. května tvorbu studentů a pedagogů vysokých uměleckých škol z Prahy, Brna, Bratislavy, Banské Bystrice a polské Vratislavi.

Foto: Archiv festivalu Zlomvaz

Balady a romance

Článek

Motto letošního ročníku „Do útrob!“ slibuje inovaci programu. „Připadá nám, že naše fakulta je příliš uzavřená. Chceme ji otevřít, předvést, co se tu děje, a hlavně dát veřejnosti najevo, že divadelní umění není zkostnatělá záležitost,“ říkají organizátoři.

Festival zahájí repríza inscenace Absint současného francouzského dramatika Pierra-Yvese Chapalaina za jeho osobní účasti. Na repertoáru se ale objeví i hry autorů Ravenhilla, Sigareva, Mc Donagha, Büchnera a dalších.

Scénická čtení nabídnou tři české premiéry. Workshopy budou sledovat čtyři témata: text, herec, prostor a technologie, v rámci off programu se představí kapely i výtvarné instalace studentů Umprum. Návštěvníky čeká i Taneční maratón, řada pouličních akcí i módní přehlídka ve Zlaté ulici a závěrečná Noc na DAMU, která propojí studenty všech kateder a otevře běžně nepřístupné prostory. Odborníkům i zájemcům o hlasovou kulturu je určeno kolokvium Pedagogika hlasového a řečového projevu profesionála.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám