Hlavní obsah

Skupina hollywoodského herce Jacka Blacka Tenacious D dala album na net

Novinky, Stanislav Dvořák

Fanoušci amerického herce Jacka Blacka dobře vědí, že je to oddaný kytarový maniak. Se svou skupinou Tenacious D, známou i z filmů, natočil album Rize of the Fenix a celé ho streamuje na internetu.

Foto: Mario Anzuoni, Reuters

Americký herec Jack Black

Článek

Tenacious D tvoří herci Jack Black a Kyle Glass, které můžete znát ze skvělé komedie Králové roc(k)u. V roce 2006 vydali v souvislosti s tímto filmem album The Pick of Destiny. Pak mají ještě debut z roku 2001.

Jejich přednostmi jsou nejen nonverbální humor a unikátně praštěné texty, ani hudebně nejde o úplně prázdnou záležitost. Black a Glass se drží hymnického rocku ze staré školy a spolupracují se skutečnými hudebními hvězdami - na předešlých albech jim bubnoval samotný Dave Grohl z Nirvany a Foo Fighters, který spolupracoval i na části nové desky. Nahrávku produkoval John Kimbrough a natočili ji v jeho studiu v Los Angeles.

Tenacious D si naplánovali i turné, které však nezavítá do Česka. Budou hrát hlavně v Americe a dále například v Londýně, Manchesteru, Glasgow a v německém Norimberku. Na velkém letním britském festivale Download Festival se postaví na pódium, kde zahrají takové legendy jako Metallica nebo Black Sabbath.

Jack Black patří momentálně k nejobsazovanějším komediálním hercům v Hollywoodu, naposledy hrál třeba v komediích The Big Year a Bernie a svůj hlas propůjčil animovanému filmu Kung Fu Panda 2.

Už v devadesátých letech se objevil v tarantinovce Pravdivá romance a v bláznivých komediích typu Mars útočí a Cable Guy. Výraznější role přišly kolem roku 2000, kdy si zahrál v adaptaci vynikající literární předlohy britského spisovatele Nicka Hornbyho Všechny moje lásky (High Fidelity) o majiteli krachujícího obchodu s deskami, který se snaží získat zpět bývalou lásku. Úspěšné byly i komedie Škola rocku, Těžce zamilován, Tropická bouře a Zprávař: Příběhem Rona Burgundyho.

Black je členem tzv. Frat Packu, volné skupinky amerických komiků, kteří často hrají ve filmech společně. Patří k nim Ben Stiller, Will Ferrell, Vince Vaughn, Owen Wilson, Luke Wilson a Steve Carell.

Reklama

Výběr článků

Načítám