Hlavní obsah

Balady o zlomených srdcích

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CD New Life od americké zpěvačky Moniky potěší příznivce romantického mainstreamu se soulovými vokály. Prakticky celou desku věnovala baladám o zlomených srdcích.

Foto: Sony Music

Monica na albu New Life

Článek

Americká zpěvačka, producentka a příležitostná herečka Monica Denise Brown se vynořila v devadesátých letech jako “zázračné” dítě. Odmalička cestovala s gospelovým sborem a už ve třinácti vydala sólové album Miss Thang u Arista Records. Stala se tak nejmladší interpretkou v historii, která se dostala dvakrát za sebou na vrchol hitparády Billboard Top R Singles.

Na rozdíl od jiných podobných dětí se hned poté nepropadla do zapomnění, ani ji nezabily  drogy. Druhé album The Boy Is Mine mělo celkem slušný mezinárodní úspěch a následovala další All Eyez on Me, After the Storm nebo Still Standing, i když prodeje postupně klesají.

Její deska New Life, jež vznikala v produkci Bryana-Michaela Coxe, Jermaina Dupriho, Missy Elliott, Lamb nebo Salaama Remiho, svědčí hlavně o zkušenosti. Nepřináší nové přístupy, ale hladce vyladěné pop songy se zvukem středoproudového R Pomalé beaty doprovázejí romantické texty a nevyhýbá se ani smyčcovým pozadím. Pěvecky je Monica jistě na úrovni, místy připomíná Mary J. Blige, místy Aliciu Keys, jejímu projevu by ale neuškodilo více osobitosti.

Celkové hodnocení: 60 %   

Reklama

Výběr článků

Načítám