Hlavní obsah

Tanec Praha se Švýcary a Vlámy

Právo, vla

Hlavními lákadly 24. ročníku mezinárodního festivalu Tanec Praha v červnu budou švýcarský soubor Alias a vlámský Ultima Vez. Zatímco Vlámy známe z častého hostování v divadle Archa, švýcarský soubor u nás vystoupí poprvé.

Foto: Jean Yves-Genoud

Choreografie Sideways Rain je lahůdkou pro vizuální umělce i pro nejširší publikum.

Článek

Švýcary vede brazilský choreograf Guilherme Botelho a podle Yvony Kreuzmannové, předsedkyně pořádajícího sdružení Tanec Praha, je jeho choreografie Sideways Rain, kterou uvede v Praze, lahůdkou pro vizuální umělce i pro nejširší publikum. „Představení Alias není nikdy stejné,“ říká Kreuzmannová.

Tisk psal o Sideways Rain jako o tanci smyslů hraničícím s transem. Švýcaři ho uvedou 26. a 27. června v Divadle Karlín.

Belgický soubor Ultima Vez choreografa Wima Vandekeybuse přiveze tentokrát do divadla Archa 28. a 29. června inscenaci booty Looting se šesti tanečníky a jedním hudebníkem. Pražský festival ji uvede týden po světové premiéře v Benátkách.

Mezi dalšími pozvanými festivalovými soubory jsou berlínský Dorkypark GMBH

s argentinskou choreografkou Constanzou Macras a další účastníci z Velké Británie, Izraele, Dánska, Nizozemí, Japonska a dalších zemí. Česko bude reprezentovat soubor 420 People a Václav Kuneš. Bude se hrát i v žižkovském Ponci a na Nové scéně Národního divadla.

Přehlídku moderního tance, jež proběhne od 4. do 29. června doplní i letos workshopy, filmy, přednášky a předchází jí i prolog Tanec Praha dětem. Předprodej vstupenek v cenách od 120 do 1090 Kč již začal.

Reklama

Výběr článků

Načítám