Hlavní obsah

Morbidní turné: Michael Jackson ožije jako hologram

Novinky, Stanislav Dvořák

Nápad, který svou podivností až děsí, se zrodil v hlavách bratrů Michaela Jacksona. Mohli by vyjet na turné s Michaelem ve formě hologramu, napsal server NME.

Foto: Archiv, Právo

Michael Jackson ve videoklipu k písni Thriller.

Článek

Na skupinu Jackson 5 bez Michaela by asi moc lidí nepřišlo, ale pokud by mohla vyjet s Michaelem, komerční potenciál by se prudce zvýšil. Navíc už je to technicky vyzkoušené, Dr. Dre a Snoop Dogg jednou použili hologram Tupaca na pódiu festivalu Coachella.

Jackie Jackson sdělil bulvárnímu deníku The Sun, že už o tom dříve přemýšleli. "Nebylo by to nádherné? Vlastně už jsme na ten nápad narazili před dvěma roky pro Michaelovu Cirque du Soleil show."

Nejmenovaný zdroj dále sdělil, že takové turné by mohlo být "nejvýnosnější v historii", jenže nebude tak lehké ho prosadit. Pokud se má v nějakém představení použít obraz Michaela Jacksona, vyžaduje to dlouhá jednání.

Vydělat na Michaelovi chce každý

Na mrtvém králi popu se snaží vydělat řada lidí. Svět objíždějí nejrůznější revivalové show, které často vystupují i v ČR. Vydána byla i nedodělaná dema z jeho pozůstalosti, která byla značně upravena a v tisku následovala vlna kritiky ze strany odborné veřejnosti, jeho kolegů i některých fanoušků.

Další neznámé demo nahrávky ukradli v březnu hackeři z archívu společnosti Sony Music, která koupila celý katalog jeho tvorby za 250 miliónů dolarů (4,7 mld. Kč). Mezi neznámými nahrávkami jsou nejen písně Jacksona samého, ale i jeho duety s Freddiem Mercurym, zesnulým zpěvákem skupiny Queen, nebo raperem Will. I. Amem z kapely Black Eyed Peas. Celkem hackeři z archívu odcizili 50 digitálních souborů.

Michael Jackson zemřel v červnu 2009 ve svých 50 letech následkem podání léku propofol, za což byl odsouzen jeho lékař Conrad Murray. Jackson byl tehdy ve velkém stresu, protože připravoval sérii padesáti koncertů v londýnské O2 Aréně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám