Hlavní obsah

Skupina L.A. Guns, ve které začínal Axl Rose, přijede poprvé do ČR

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká rocková skupina L. A. Guns měla v osmdesátých letech slušně našlápnuto, pak se rozpadla a na jejích troskách postupně vznikli Guns N' Roses. V pozměněném složení poprvé zahraje v Česku ve středu 25. dubna v RockStar Café v Tišnově.

Foto: L.A.Guns

L.A. Guns

Článek

Skupina L.A. Guns má ke Guns N' Roses blízko nejen osobními vazbami, v podstatě předznamenala jejich styl. Dodnes se drží melodického rocku s pozůstatky zvuku osmdesátých let. Písně většinou začínají těžkými riffy a směřují k nosným refrénům, které se dají dobře skandovat. Nechybějí ani rychlá kytarová sóla.

Ačkoliv dosáhla hlavně v USA jistých úspěchů, nikdy se jí nepodařilo prorazit do mainstreamu tak silně, aby se vyrovnala těm „druhým Guns“, ke kterým zběhl Axl Rose, a na počátku devadesátých let se stali celosvětově rockovou skupinou číslo jedna.

L.A. Guns mají na kontě devět studiových alb L.A. Guns (1988); Cocked & Loaded (1989); Hollywood Vampires (1991); Vicious Circle (1995); American Hardcore (1996); Shrinking Violet (1999); Man in the Moon (2001); Waking the Dead (2002) and Tales from the Strip (2005) a spoustu kompilací a živáků.

V Tišnově se L.A. Guns představí ve složení Phil Lewis, Steve Riley, Stacey Blades a Scott Griffin.

„Někteří lidé si myslí, že když kapele zaplatíte, přijede kamkoliv, ale tak jednoduché to rozhodně není. Aby k nám L.A. Guns přijeli, museli jsme splnit nemalé nároky na ozvučení a další technické záležitosti. Ostatně je i v našem zájmu, aby jejich jediné vystoupení v ČR skutečně stálo za to a fanoušci si přišli na své,“ uvedl pořadatel Michal Kadlec.

Vstupenky stojí v předprodeji 250 korun, v Brně je prodává Turistické informační centrum na Běhounské 17 a Indies na Poštovské 2. Vstupné na místě bude stát 280 korun. Součástí vstupenky je sleva na taxík.

Reklama

Výběr článků

Načítám