Hlavní obsah

Trio Medeski, Martin, Wood se vrací do Prahy

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Slavné americké trio Medeski Martin Wood vystoupí v pondělí v pražském klubu Meet Factory. Soubor patří k nejvýznamnějším skupinám v oblasti jazzu zamřeného na groovy. S triem pravidelně spolupracoval kytarista John Scofield.

Foto: Profimedia.cz

Trio Medeski Martin Wood

Článek

Trio staví na kombinaci bicích, baskytary a kláves, kdy využívá hammondovy varhany, ale také clavinet, moogy nebo piáno Wurlitzer a další analogové nástroje. Je považované za jednu nejlepších z rytmik současnosti. Skupina pracuje hodně s polyrytmikou a drobnými variacemi základního groovu, což dává jejím skladbám napětí. Čerpají z hip hopu i práce DJů.  [celá zpráva]

Trio je navíc ovlivněné free jazzem, a klade proto velký důraz na improvizaci. Na některých turné dokonce jen improvizovali, přičemž na skladby známé z alb došlo až v přídavku.

Poslední deskou je živé album In Case The World Changes Its Mind z konce roku 2011, které natočili s Johnem Scofieldem. V témže roce vyšla i deska 20 k dvaceti letům existence, která přináší stejný počet zbrusu nových skladeb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám