Hlavní obsah

Na koncert McCartneyho a Wondera pro královnu se chce dostat 1,2 miliónu lidí

Novinky, Stanislav Dvořák

Neskutečné 60. výročí vlády britské královny Alžběty II. oslaví Londýn monstrkoncertem. Dostat se na něj ani nepokoušejte, už teď tam chce 1,2 miliónu lidí, ale Buckinghamský palác vydal jen 10 000 lístků.

Článek

Šťastlivci, kteří lístky obdrželi, byli vybráni náhodně. Poté palác oznámil, že žádostí bylo 1,2 miliónu. Během programu vystoupí Paul McCartney, který již před lety od královny obdržel šlechtický titul, stejně jako jeho kolega Elton John, a dále Shirley Bassey, Stevie Wonder a Jessie J. Vše organizuje Gary Barlow.

Koncert se koná 4. června přímo před Buckinghamským palácem na speciálním dočasném pódiu a bude se vysílat živě v televizi BBC. Barlow uvedl, že show obsáhne několik desetiletí v hudbě.

Před deseti lety Alžběta II. podobně oslavovala padesáté výročí vlády, tehdy šlo o jeden klasický a jeden popový koncert a žádostí o lístky bylo cca milión.

Foto: Russell Cheyne , Reuters

Královna Alžběta II. byla v růžových šatech rovněž od Parvina

Alžběta II. se narodila v roce 1926 a v roce 1952 se stala královnou nejen Velké Británie, ale také Kanady, Austrálie, Nového Zélandu, Jižní Afriky, Pákistánu a Cejlonu, který se dnes nazývá Srí Lanka a už se k Britům moc nehlásí. Stejně jako někteří obyvatelé Austrálie a dalších zemí, kteří pořádají při návštěvách své formální vladařky protestní demonstrace.

Vzhledem k tomu, že ve funkci vydržela 60 let, stala se druhou nejdéle sloužící královnou Velké Británie, déle vládla jen Viktorie (63 let a 7 měsíců).

Reklama

Výběr článků

Načítám