Hlavní obsah

Jack White dal své sólo album na internet

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kytarista Jack White dal celé své nové album Blunderbuss k poslechu na iTunes. Oficiálně má vyjít až 23. dubna. Obsahuje třináct nových skladeb, které si i sám produkoval.

Článek

"Odkládal jsem nahrávání pod mým jménem dlouho, ale u těchto písniček mám pocit, že je můžu představit jedině pod mým jménem. Napsal jsem je od začátku sám, nemají nic společného s kýmkoliv jiným, pouze s mým výrazem - mé vlastní barvy na mém vlastním plátně," popsal před časem svou novinku.

White také oznámil nové turné po Velké Británii, Německu a Americe, do České republiky se opět nechystá.

Jeho první skupina (The White Stripes) vznikla v roce 1997 a nadchla kritiky vášnivým, hlučným a divoce přerývaným stylem připomínající skupiny z 60. let. Po roce 2001 se stali hvězdami téměř na celém světě.

Osobnost desetiletí

Jejich low-fidelity bluesový punk (nebo punkové blues) na albech The White Stripes, De Stijl, White Blood Cells, Elephant, Get Behind me Satan nebo Icky Thump vyneslo šest Grammy, jednu Brit Award a šest ocenění od MTV. V současné době je skupina u ledu, naposledy vyjela na turné v roce 2007. Jack White pak hrál v dalších projektech jako The Raconteurs a The Dead Weather.

Nedávno si založil i vlastní vydavatelskou společnost a chce se věnovat současně sólo kariéře i produkování mladých alternativních talentů.

Kritici ho vyhlásili největší hudební osobností první dekády jednadvacátého století.

Reklama

Související články

Nejvlivnější muzikant dekády je Jack White

Když se v prosinci loňského roku publicisté a kritici rozhodli najít největší hudební osobnost první dekády jednadvacátého století, shodli se jednomyslně. Muž,...

Výběr článků

Načítám