Hlavní obsah

Bolek Polívka hraje v pohádce kováře

Novinky, Stanislav Dvořák

Bolek Polívka natáčí od Velikonoc nový film, tentokrát s pohádkovou tématikou. Kovář z Podlesí režiséra Pavla Göbla má být kvůli výpravě a trikům jedním z nejnáročnějších projektů v Česku.

Foto: Bontonfilm

Bolek Polívka při natáčení Kováře z Podlesí

Článek

Obyvatele městečka Podlesí trápí kletba, kterou může zlomit jen Toník, synovec místního kováře. Musí zbavit kraj zlých bab, zabít draka a získat milovanou Bětku.

"Hlavním tématem rodinného dobrodružného příběhu Kovář z Podlesí je pohádkový souboj dobra se zlem, snaha o získání pravé lásky a objevení hodnot opravdového přátelství. Díky tomu, že půjde o hraný film, kombinovaný s animací loutek, modely, dokreslováním a 3D triky, je začátek natáčení Kováře z Podlesí skutečně jen prvním krokem na dlouhé cestě.

Veškeré interiéry, exteriéry i rekvizity jsou stylizovány do magického výtvarného stylu Františka A. Skály (syna výtvarníka Františka Skály), originální dobové kostýmy jsou dílem kostýmní výtvarnice Ivany Brádkové, za kameru se postavil Richard Špůr," sdělila mluvčí filmuá Uljana Donátová.

Kromě Polívky uvidíme např. Josefa Somra, Milana Markoviče, Jiřího Pechu, Rosťu Nováka, Ivanu Chýlkovou, Szidi Tobias, Ivetu Duškovou a v roli hospodského člena legendárních Plastic People Vratislava Brabence, který namluvil i draka. Premiéra se čeká v únoru 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám