Hlavní obsah

Vítěz TýTý Moravec: novinář by si měl zakázat vstup do politiky

Právo, jp

Osobnost televizní publicistiky za rok 2011, moderátor Václav Moravec z ČT, byl jedním z těch, kteří na vyhlašování sobotních cen chyběl. Právu v neděli poskytl rozhovor.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Václav Moravec

Článek

Proč jste si pro cenu nepřišel?

Protože jsem před týdnem o Velikonoční neděli nevysílal, využil jsem volna a pobýval 14 dní v cizině. V sobotním čase udílení cen jsem cestoval z letiště.

Kolik televizních cen máte doma?

I s tou letošní čtyři ceny TýTý a dvě ceny Elzy. A Otázky Václava Moravce navíc dostaly mezinárodní cenu Tenor Inovatio.

Toužíte po dalším uznání?

Diskusní pořad Otázky je vrcholem mé kariéry. Podstatné pro mě ale je, aby se dále vyvíjely. Například častější diskusí s publikem v sále, jako například dnes o kvalitě potravin. Za devět let trvání jde o nejsledovanější debatní pořad na ČT 24. A sledovanost roste. I v druhé hodině vysílání na ČT 24 mají Otázky 350 tisíc diváků. A otevírají vlastní agendu České televize.

Nechcete vstoupit do politiky? Nebo kandidovat na prezidenta republiky?

(Směje se). V zásadě říkám jedno. Když jdou nositelé cen TýTý do politiky, špatně dopadnou. Nechci jmenovat (narážka na Radka Johna - pozn. red.).

Ale také se říká: nikdy neříkej nikdy!

Tvrdím ne. Novinář by si měl zakázat jakékoliv úvahy o vstupu do politiky. protože tím může degradovat svou novinářskou práci.

Reklama

Výběr článků

Načítám