Hlavní obsah

Faith No More přijedou na Rock for People

Novinky, Stanislav Dvořák

Američtí Faith No More budou vedle Prodigy a Franz Ferdinand hlavní hvězdou festivalu Rock for People, který se koná 3. až 6. července v Hradci Králové.

Článek

Faith No More se stali jednou z největších skupin 80. i 90. let minulého století, kritika velebila jejich nadžánrový přístup a časem se dostavil masový úspěch. Jejich divoká hlučná hudba spojující heavy metal, punk, rap a funk byla velmi dobře přijímána i v ČR, kde rocková rádia hrála hity A Small Victory nebo Easy, původně z dílny soul-funkové skupiny Commodores.

Zpěvák Mike Patton se po rozpadu Faith No More v roce 1998 věnoval různým alternativním projektům, nicméně zájem publika o jeho sólovou tvorbu nebyl velký. Po několika letech se skupina rozhodla, že to spolu ještě zkusí a v roce 2009 absolvovala turné, při němž odehrála i zdařilý koncert v Praze.

Na festivale vystoupí také např. Prodigy, Skrillex, Franz Ferdinand, The Kooks, Pete Doherty, Refused, The Subways, Orbital, Enter shikari, Flogging Molly, Two Door Cinema Club, H20, Dreadzone, Irie Revoltés, Lionheart, The Inspector Cluzo a další.

Vstupenky na letošní Rock for People jsou do konce dubna za cenu 1500 Kč v prodeji výhradně na portálu www.ticketsforpeople.cz, k 1. květnu cena povyskočí na 1600 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám