Hlavní obsah

V pondělí začíná bienále Kafka - Borges

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Argentinská spisovatelka María Kodama, manželka J. B. Borgese, překladatele díla Franze Kafky, zahájí v Praze výstavu Borgesův atlas, soubor 130 fotografií a textů, které vznikly při jejich společných cestách po různých zemích.

Foto: František Cinger, Právo

María Kodama a Markéta Mališová, ředitelka Společnosti F. Kafky.

Článek

Stane se tak v rámci 3. ročníku bienále Kafka – Borges, který pořádá ve dnech 16. až 26. dubna Společnost Franze Kafky ve spolupráci s Borgesovou argentinskou nadací. Výstava už byla představena v Berlíně, v Paříži a k nám putuje z Milána. Dalším hostem bude Mario Sabato, syn spisovatele Ernesta Sabata, který zemřel v loňském roce. Patří k výrazným osobnostem argentinské kinematografie.

M. Sabato tu představí dva své filmy, Moc temnot z roku 1979 a dokument Můj otec Ernesto Sabato z roku 2008. V rámci festivalu mohou diváci navštívit literární večery, čtení a seminář Argentinská literatura v Čechách a také představení Panika současného argentinského dramatika Rafaela Spregelburda.

Bienále bude slavnostně zakončeno „Koncertem k poctě dvou zemí“ ve Španělské synagoze, na němž zaznějí díla Janáčkova, Dvořákova a Piazzollova v podání Stamicova kvarteta a dalších umělců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám