Hlavní obsah

Nové knihy: Josef Haslinger, Charlotte Rocheová, Iva Frühlingová, Lindsey Kelková i Dean Koontz

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z nových knih tohoto týdne vybíráme životopisný román Josefa Haslingera, maximálně otevřenou výpověď německé prozaičky Charlotty Rocheové, povídky ze showbyznysu od Ivy Frühlingové, ženské romány britské autorky Lindsey Kelkové i americké prozaičky Ree Drummondové. Dále pokračování upířího příběhu Kanaďanky Alyxandry Harveyové i duchařský román amerického autora Deana Koontze. Nádavkem dva populární komiksy věnované Spider-Manovi a kocouru Garfieldovi.

Článek

Josef Haslinger:

Jáchymov

Nové knihy

Majitel malého vídeňského nakladatelství Anselm Findeisen si přijede léčit chorobu pohybového ústrojí do lázeňského hotelu v Jáchymově, kde potká bývalou tanečnici. Ta mu vypráví příběh, který ji celý život provází. Je to tragédie jejího otce, kterým byl brankář československé hokejové reprezentace Bohumil „Bóža“ Modrý.

Přestože byl od třicátých let hvězdou týmu, nemohly ho jeho úspěchy ochránit před svévolí komunistického režimu. Byl zatčen, deportovali ho do různých vězení a pracovních táborů v Jáchymově. Až po pěti letech byl amnestován, avšak se zničeným zdravím, a jako na smrt nemocný propuštěn.

Jota, 232 stran, 268 Kč

Charlotte Rocheová:

Modlitby klína

Nové knihy

Radikálně otevřený román odkrývá tabu manželského života. Vypráví příběh tří úplně obyčejných dnů v životě Alžběty Kiehlové – výchova dětí, biopotraviny a terapie patří k jejímu životu stejně jako společné návštěvy bordelu s manželem. Alžběta, žena krátce po třicítce, je neurotická, rezervovaná a také vždy připravená na nejhorší. Bojí se téměř všeho – s výjimkou sexu.

Jen při milování se dokáže uvolnit a nestydí se za nic. To zapomíná na všechny povinnosti a problémy. A myslí jen na jedno – zůstat napořád se svou životní láskou, protože nechce být pouze dokonalou matkou, ale také dokonalou manželkou a milenkou.

Jota, přeložil Jiří Strážnický, 256 stran, 298 Kč

Iva Frühlingová:

Příběhy ze showbyznysu

Nové knihy

Jak to funguje v nablýskaném světě showbyznysu? Jaké to je, prosadit se nejen v tom českém, ale třeba i ve francouzském? Jací jsou lidé, kteří řídí média, nebo ti, co rozhodují, kdo se bude ucházet o přízeň diváků a posluchačů? Jaké jsou hvězdy nejen před kamerami, ale i v zákulisí? Máloco je totiž tak zajímavé a tajemné jako právě svět zábavy…

Showbyznys v této knize je plný živých lidí, kteří zažívají okamžiky slávy i zatracení, za vše se musí zaplatit. Jakkoliv neuvěřitelné věci se odhalí, jedno je jisté: o jejich pravdivosti a o tom, že jsou přímo ze života, nebudete mít nejmenších pochybností a povídky přečtete je jedním dechem.

Plejáda publishing, 160 stran, 269 Kč

Lindsey Kelková:

Zbožňuju Paříž

Nové knihy

Do Paříže, romantické metropole Evropy, přivedou Angelu Clarkovou dvě významné události: hudební festival, jehož se má účastnit kapela jejího přítele, rockového kytaristy Alexe, a exkluzivní reportáž pro prestižní módní časopis Belle. Pobyt však od samého začátku provází řada nepříjemností, nedorozumění a intrik, a když Angela přistihne Alexe při flirtování s bývalou velkou láskou, sny o pařížské idyle se rázem rozplynou. A protože Londýn i někdejší poklidný život jsou doslova na dosah, Angela se nedokáže rozhodnout, jestli má zůstat a čelit trpké realitě, nebo utéct zpátky domů.

BB art, přeložila Jiřina Stárková, 272 stran, 229 Kč

Ree Drummondová:

Z lodiček do traktoru

Nové knihy

Ree Drummondové bylo něco mezi dvaceti a třiceti, studovala a pracovala v Los Angeles, chodila na suši, cvičila pilates, nosila podpatky a žila jednu z verzí amerického snu. Pak se rozhodla pro změnu – rozešla se s přítelem, zamluvila si garsonku v Chicagu, kde hodlala začít nový život právničky v prestižní kanceláři, a odjela si na pár týdnů odpočinout do domu svých rodičů v Oklahomě. Právě tam v baru potkala svého kovboje – drsného chlápka se zářivě modrýma očima a brzkými šedinami na skráních. A zažila s ním to, v co nikdy nevěřila – lásku na první pohled.

Jota, přeložila Petra Šmídová, 360 stran, 298 Kč

Dean Koontz:

Tajemství noci

Nové knihy

Před mnoha lety přijel koncem léta do malého města vrah. Jmenoval se Alton Turner Blackwood a během dvou měsíců brutálně povraždil čtyři rodiny. Jeho divoké řádění skončilo, až když jeho samého zabil poslední přeživší, čtrnáctiletý chlapec. O polovinu kontinentu dál a o dvacet let později někdo znovu vraždí rodiny a do posledního detailu napodobuje Blackwoodovy zločiny. Detektiv z oddělení vražd John Calvino si je jistý, že terčem čtvrtého zločinu se mají stát jeho nejbližší – žena a tři děti –, stejně jako jeho rodiče a sestry, kteří byli zavražděni té vzdálené noci, kdy jemu bylo čtrnáct a zabil vraha. Neobvyklý zážitek ho přesvědčí, že smrt není cesta jen jedním směrem, ale že se mrtví někdy vracejí.

BB art, přeložil Ondřej Duha, 336 stran, 249 Kč

Alyxandra Harveyová:

Krevní msta

Nové knihy

Druhý díl dobrodružství mladých (a zamilovaných) upírů... Logan Drake má plné ruce práce s hrou na roztomilého prince u upírského královského dvora své matky Heleny a ochraňováním sestry Solange před nebezpečným a mocichtivým Leanderem Montmartrem. Už vůbec nemá čas na další komplikace ze strany někoho naprosto nečekaného – od Isabeau St. Croix, dívky z tajuplného kmene Houndů, se zjizvenýma rukama a znepokojujícím pohledem. Bojovnice Isabeau ví, co chce: zabít muže, který ji proměnil v upírku a pak ji na 200 let pohřbil. Logan a Isabeau musejí volit mezi láskou a prastarou krevní mstou."

Jota, přeložila Ina Leckie, 272 stran, 268 Kč

Ultimate Spider-Man a spol. 1

Nové knihy

Nový komiksový magazín přichází s ambiciózním plánem: nabídnout čtenářům každé dva měsíce skoro sto stran kvalitního barevného komiksové čtení. Zcela moderně a od začátku převypravuje příběhy největších legend Marvelu – v prvním čísle Spider-Mana a Fantastic Four.

Crew, 100 stran, 199 Kč

Jim Davis:

Garfield chrochtá blahem

Nové knihy

Pětatřicátý sešit dobrodružství sarkastického oranžového kocoura, který zůstává středem čtenářské pozornosti a cítí se jako prase v žitě! Klasický stripový a fóry nabitý příběh, od kterého se nedokáží odtrhnout lidé na celém světě.

Crew, přeložil Filip Škába, 64 stran, 99 Kč

Reklama

Výběr článků

Načítám