Hlavní obsah

Filmové premiéry - Vrásky z lásky, Koupili jsme ZOO, Královská aféra , S ledovým klidem a Slečna nebezpečná

Právo, Věra Míšková

Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý se více než čtyřiceti letech vracejí společně na filmové plátno. V humorně laděném, laskavém a dojemném snímku scenáristy Marka Epsteina a režiséra Jiřího Stracha Vrásky z lásky ztvárnili seniory, kteří se vydávají na napínavou road movie, na jejímž konci chce každý z nich ještě něco důležitého najít. Podle skutečného příběhu novináře vznikl film o rodině, která své ztracené jistoty hledá v rekonstrukci zchátralé ZOO. V Česku se natáčela podstatná část dánského filmu Královská aféra, oceněného dvěma Stříbrnými medvědy letošního Berlinale.

Trailer k filmu Vrásky z láskyVideo: BUC-FILM

 
Článek

Vrásky z lásky

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Ota je  bývalý učitel a ve svém věku má již řadu vrtochů, kterými poněkud komplikuje život svému synovi a snaše. Nyní jej čeká náročná operace a Ota se rozhodne, že je ta správná doba, kdy je třeba vyhledat někoho, kdo kdysi dávno velmi ovlivnil jeho život. Setkání s herečkou Janou je ale poněkud jiné, než si představoval. Přesto je to právě tahle vitální dáma, která nemíní nerezignovat na aktivní život, která znovu zamotá jeho osud. Díky Janě se Ota vydává na napínavou road-movie, na jakou by si možná ani v mladším věku netroufl. A je to právě tohle důležité setkání, které oba utvrdí v poznání, že nejhorší, co může člověk udělat - je všechno vzdát!

Vrásky z lásky, ČR 2012, komedie/drama, 101 min., režie: Jiří Strach, hrají: Jiřina Bohdalová, Radoslav Brzobohatý, Ivan Trojan, Lenka Vlasáková, a další.

Koupili jsme ZOO

Upoutávka na film Koupili jsme ZOO (v kinech od 12.04.2012)

Benjamin Mee je losangeleský novinář, trochu i spisovatel dobrodružné literatury, a také svobodný otec dvou dětí. Aby dal neúplné rodině řád a pocit rodinné sounáležitosti, rozhodne se opustit práci a koupit starý venkovský dům s ohromnými pozemky včetně Rosemorské zoologické zahrady, kde žijí desítky zvířat, chovatelka Kelly a její tým. S absolutně nulovými zkušenostmi, omezeným časem a minimálními financemi se Mee s podporou své rodiny a místní party vydá na těžkou cestu k znovuotevření zoo...

Koupili jsme ZOO, USA 2011, komedie/drama, 138 min., režie: Cameron Crowe, hrají: Matt Damon, Scarlett Johanssonová, Thomas Haden Church, Colin Ford a další.

Královská aféra

Upoutávka na film Královská aféra (v kinech od 12.04.2012)Video: Aerofilms

Příběh vášnivé a zakázané lásky, která změnila celý národ, se odehrál na začátku 70. let 18. Století. Vztah Johanem Struenseem, německým lékařem pološíleného dánského krále Kristiána VII., a jeho manželky, mladičké královny Karoliny Matyldy Hannoverské ovlivnil nejen jejich osudy, ale i společenský pohyb v celé zemi.

Královská aféra, Dánsko/Švédsko/Česko/Německo 2012, drama, 128 min., režie: Nikolaj Arcel, hrají: Mads Mikkelsen, Alicia Vikander, Mikkel Boe Folsggard a další.

S ledovým klidem

Upoutávka na film S ledovým klidem (v kinech od 12.04.2012)Video: Bontonfilm

Když mladý byznysmen Will Share přijede do Španělska na týdenní rodinnou dovolenou, není zrovna prázdninově naladěn. Jeho začínající firma má problémy a napjatý vztah s puntičkářským otcem Martinem to všechno jen zhoršuje. Když je ale Willova celá rodina unesena lidmi, ze kterých se vyklubou tajní agenti pátrající po záhadném kufříku, Will se najednou ocitne sám na útěku. Z ničeho nic se znovu objeví otec Martin a Willův svět se otočí vzhůru nohama, když mu otec prozradí, že je agent v utajení zapletený do mezivládní sítě lží a tajemství.

S ledovým klidem, USA 2011, drama, 120 min., režie: Mabrouk El Mechri, hrají: Bruce Willis, Henry Cavill, Sigourney Weaver, Jim Piddock a další.

Slečna nebezpečná

Foto: H.C.E

Filmové premiéry

Poněkud ztřeštěná Stefanie Plum je na tom mizerně. Nemá práci, nemá peníze, nemá manžela a navíc jí právě zabavili auto. Od svého bratránka dostává nabídku práce v jeho firmě, která chytá osoby, jež se nedostavily k soudu. Za jednoho takového výtečníka může shrábnout třeba i deset tisíc dolarů. Připadá jí to jako skvělá možnost výdělku a rozhodne se to zkusit. Jejím prvním případem je Joe Morelli, šaramantní bývalý policista obviněný z vraždy. Má to však háček, Morelli je její kamarád z dětství, ba možná víc než kamarád…

Slečna nebezpečná, USA 2012, 91 min., režie: Julie Anne Robinsonová, hrají: Katherine Heiglová, Jason O´Mara, Daniel Sunjata a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám